Argentina – Ushuaia and Iguazu 2016

19 november 2016

Op de boot hebben we veel informatie gekregen van Valeria over wat we allemaal kunnen doen. We besluiten toch maar de standaard te volgen en een bezoek te brengen aan Nationaal Park Tierra del Fuego. Om 9 uur vertrekt de eerste bus en wij besluiten deze te nemen. Costera trail lopen en een deel langs Roca lake. Het is een mooie tocht, maar de griep, regen en wind zorgen ervoor dat we toch af en toe twijfelen of dit nou de juiste beslissing was voor vandaag. Maar we geven niet op kan ook niet… De vogel waar deze dag tocht om draaide hebben we helaas niet gezien de Magelhaenspecht. We zagen wel andere prachtige soorten waardoor de wandeling wederom eindigde in een mooie dag.

20 november 2016

Met heel veel spierpijn vertrekken we vroeg voor het vliegtuig naar Buenos Aires en vandaar door vliegen naar de Iguazu watervallen voor onze eindbestemming.

21, 22, 23 en 24 november 2016

30 tot 34 graden.

Ons hotel ligt in de jungle – naast de watervallen, bij opening zitten we al direct in het park op zoek naar de juiste routes, overal is het mooi en zo anders als waar we vandaan komen. Het is mooi weer en wat een uitzicht zo indrukwekkend elke stap die we zetten is weer een reden om te stoppen voor een foto.

De Iguazu watervallen, zijn 275 watervallen over een breedte van 2700 meter. Een deel ligt in Brazilië en het grootste deel in Argentinië. Wij verblijven hier vier nachten en vermaken ons in de ochtenden met wandeltochten en daarna lekker relaxen aan het zwembad of de bijzondere zwaluwen fotograferen in de watervallen en rond 4 uur is het tijd om weer het park in te gaan bijvoorbeeld met de trein naar de keel van de duivel.

Heel bijzonder waren hier de Roetgierzwaluwen die nestelen en slapen achter de watervallen.

Hoe was het, ja onbeschrijfelijk, het gevoel, de lucht die je inademt de beelden die we hebben gezien en waarvan we een klein deel hebben laten zien met dit verslag je kunt het bijna niet omschrijven het is een heel bijzondere ervaring.

One look is worth a thousand words….

Terug gaan, over heel veel jaar zouden we toch nog wel een keer die kant uit willen nu zijn we in de lente geweest, dan zouden we meer in de zomer gaan. Maar alles verandert en we hebben nog heel veel plannen dus….
 

Marc & Mijke