Witbuikhoningzuiger – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Witbuikhoningzuiger wordt ca. 11 tot 13 cm groot. Hij heeft een witte buik, een paars glanzende borst wat overloopt in blauwgroen tot groen op de kop en rug. Hij heeft een zwarte dunne gebogen snavel en donkere poten. Op de flanken kunnen in het broedseizoen gele veren getoond worden in display houding.

Biotoop

Het geeft over het algemeen de voorkeur aan semi-aride savannebossen, zoals Acacia, bushwillow en oevers van struikgewas, Zambezi teak en gemengde miombo bos.

Voorkomen

Hij komt voor in Angola, Botswana, de Democratische Republiek Congo, Eswatini, Malawi, Mozambique, Namibië, Zuid-Afrika, Tanzania, Zambia en Zimbabwe.

Voedsel

Het eet voornamelijk nectar aangevuld met geleedpotigen.

Wetenschappelijk

Witbuikhoningzuiger,White-bellied Sunbird,Cinnyris talatala

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Nectariniidae (Honingzuigers)
Geslacht: Cinnyris
Soort: Cinnyris talatala

Ondersoorten

C.t. talatala: van zuidelijk Tanzania tot zuidelijk Angola, noordelijk Botswana, noordelijk Zuid-Afrika en Mozambique.
C.t. arestus: oostelijk Zuid-Afrika.

Onderwerpen #Ak Karınlı Nektarkuşu #Baltapilvė spalvingoji nektarina #Beija flor de barriga branca #Beija-flor-de-barriga-branca #Belogruda sunčica #Cinnyris #Fehérhasú nektármadár #Hvidbuget Solfugl #Nectariniidae #nektarnik zielonogrzbiety #Passeriformes #Souimanga à ventre blanc #strdimil bělobřichý #Suimanga de ventre blanc #Suimanga pechiblanco #Talatalasolfugl #valkovatsamedestäjä #Vitbukad solfågel #Weißbauch Nektarvogel #Weißbauch-Nektarvogel #White breasted Sunbird #White-bellied Sunbird #White-breasted Sunbird #Witbuikhoningzuiger #Witpenssuikerbekkie #Zelenorepi medosas #Zuid Afrika 2024 #Белобрюхая нектарница #маріка білочерева #シロハラタイヨウチョウ #白腹花蜜鸟