Witborstaalscholver – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Witborstaalscholver wordt ca. 80 tot 100cm groot. Hij heeft een witte buik en borst wat doorloopt tot op de wangen. De overige delen zijn glanzend zwart van kleur. De snavel en washuid aan de snavelbasis is geel. Hij heeft zwarte poten.

Biotoop

Het leefgebied bestaat uit zowel de kust- als de binnenwateren.

Voorkomen

Hij is te vinden in heel Zuid-Afrika, met uitzondering van de Kalahari-regio. Andere populaties bevinden zich in het Tsjaadmeer, Nigeria, de Kaapverdische Eilanden, de Rode Zee en de kust van Guinee-Bissau.

Voedsel

Hij leeft voornamelijk van vis.

Wetenschappelijk

Witborstaalscholver,White-breasted cormorant,Phalacrocorax lucidus

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Suliformes
Familie: Phalacrocoracidae (Aalscholvers)
Geslacht: Phalacrocorax
Soort: Phalacrocorax lucidus

Onderwerpen #Afrikaanse Aalscholver #Bjelovrati vranac #Cormoran à poitrine blanche #Cormorán cuelliblanco #Cormorano pettobianco #Corvo marinho de faces brancas #Corvo-marinho-de-faces-brancas #Hvidbrystet Skarv #Hvitbrystskarv #kormorán běloprsý #Kormoran białoszyi #Phalacrocoracidae #Phalacrocorax #Suliformes #valgerind kormoran #valgerind-kormoran #Vitbröstad skarv #Weißbrustkormoran #White breasted Cormorant #White-breasted Cormorant #Witborsduiker #Witborstaalscholver #Zuid Afrika 2024 #баклан білошиїй #Белогрудый баклан #白胸鸬鹚