Tamboerijnduif – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Tamboerijnduif wordt ca. 22 tot 24cm groot. De bovenzijde en vleugels zijn bruinachtig. Hij heeft een donkerrode vlek op de vleugels. Het voorhoofd is grijsachtig met een donkere oogstreep. De buik en borst zijn witachtig met een grijze borstvlek.

Biotoop

Het is een soort van dichte bossen en plantages.

Voorkomen

Hij komt oorspronkelijk voor ten zuiden van de lijn Sierra Leone - Ethiopië, tot en met zuidoost Zuid-Afrika, met name van Guinee tot Ethiopië, zuidelijk tot Angola, Zambia en Zuid-Afrika. In het droge westelijk gedeelte komt hij niet voor. Daarnaast is er een populatie op de eilandengroep de Comoren.

Voedsel

Het is een soort die op de grond foerageert voor zaden en fruit. Hij heeft de voorkeur voor zaden van de Ricinusolieplant. Hij eet ook af en toe kleine insecten en weekdieren.

Wetenschappelijk

Tamboerijnduif,Tambourine dove,Turtur tympanistria

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Columbiformes (Duifachtigen)
Familie: Columbidae (Duiven)
Geslacht: Turtur
Soort: Turtur tympanistria

Onderwerpen #Baltakrūtis miškinis purplelis #Bjeločela grlica #Columbidae #Columbiformes #Fehérhasú erdeigerle #hrdlička bubínková #Palomita tamborilera #Rola de papo branco #Rola-de-papo-branco #Šumski golubić timpanista #Tamboerijnduif #Tambourine Dove #Tambourinfläckduva #tamburiinikyyhky #tamburiintuvi #Tamburindue #Tamburintaube #Tefçi Kumru #Tortora tamburina #Tortoreta timbalera #Tourtelette tambourette #Turkaweczka białoczelna #Turtur #Witborsduifie #Zuid Afrika 2024 #Белогрудая лесная горлица #горлиця білолоба #ታምቦሪን ዋኔ #タンバリンバト