Smaragdvlekduif – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Smaragdvlekduif wordt ca. 20cm groot. hij is overwegend grijs, van onderen lichter dan van boven. Het voorhoofd is bijna wit en wordt naar de kruin toe blauwgrijs. Er loopt een smalle streep van de snavel naar het oog. Opvallend zijn twee glanzend smaragdgroene vlekken op de vleugel en vier horizontale donkere banden achter op de rug. De poten zijn purperrood en de snavel is aan de punt donker en aan de basis ook purperrood. Hij lijkt sterk op de Zwartsnavelduif.

Biotoop

Het leefgebied bestaat uit droge loofbossen en struikgewas, maar ook wel open cultuurlandschap.

Voorkomen

Hij komt voor in de savannegebieden van Ethiopië en Somalië tot Angola, Namibië en Zuid-Afrika.

Voedsel

Het voedsel bestaat uit meerdere soorten zaden die van de grond worden opgepikt, verder gras, slakken en termieten.

Wetenschappelijk

Smaragdvlekduif,Emerald-spotted wood dove,Turtur chalcospilos

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Columbiformes (Duifachtigen)
Familie: Columbidae (Duiven)
Geslacht: Turtur
Soort: Turtur chalcospilos

Onderwerpen #Bronzeflecktaube #Columbidae #Columbiformes #Emerald-spotted Wood Dove #Groenvlekduifie #Grønnflekkalvedue #hrdlička zelenoskvrnná #Palomita aliverde #Rola esmeraldina #savanni-halatuvi #Smaragdfläckduva #Smaragdpletdue #Smaragdvlekduif #Tortora boschereccia macchiesmeraldo #Tortoreta d'ales maragda #Tourtelette émeraudine #Turkaweczka zielonoplamkowa #Turtur #uikuttajakyyhky #Yeşil Aynalı Kumru #žaliadėmis miškinis purplelis #Zelenopegi šumski golubić #Zelenopjegava grlica #Zuid Afrika 2024 #Бронзовопятнистая лесная горлица #горлиця сомалійська #አረንጓዴ ነጠብጣብ ዋኔ #ミドリマダラバト #绿点森鸠