Roodkruinscharrelaar – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Roodkruinscharrelaar wordt ca. 36 tot 40cm groot. De kruin en de nek zijn roze tot roodbruin van kleur, de hele onderkant is roze met witte streepjes, de rug is olijfgroen. Opvallend zijn een brede, witte wenkbrauwstreep en een relatief lange donkere snavel.

Biotoop

Zijn biotoop bestaat uit is een droog gebied met doornstruiken.

Voorkomen

Hij komt voor in Afrika ten zuiden van de Sahara in Namibië.

Voedsel

Hij leeft van insecten, spinnen, schorpioenen en kleine hagedissen.

Wetenschappelijk

Roodkruinscharrelaar,Purple roller,Coracias naevius

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Coraciiformes (Scharrelaarvogels)
Familie: Coraciidae (Scharrelaars)
Geslacht: Coracias
Soort: Coracias naevius

Ondersoorten

C.n. naevius: van Senegal oostwaarts tot Somalië en noordelijk Tanzania.
C.n. mosambicus: van Angola en zuidelijk Congo tot Namibië en Zuid-Afrika.

Onderwerpen #Ak Kaşlı Gökkuzgun #Blåvinget Ellekrage #Carraca coroniparda #Coracias #Coraciidae #Coraciiformes #Fläckblåkråka #Gaig blau porprat #Groottroupant #Kraska kreskowana #mandelík nachový #Modrovrana riđeg temena #Progasta zlatovranka #Prugasta zlatovrana #Purple Roller #Rolieiro de sobrancelhas brancas #Rolieiro-de-sobrancelhas-brancas #Rollier varié #Roodkruinscharrelaar #Rufous crowned Roller #Rufous-crowned Roller #Rusvakepuris žalvarnis #Strichelracke #Striperåke #suur siniraag #suur-siniraag #viirusininärhi #Zöldhátú szalakóta #Zuid Afrika 2024 #Рыжешапочная сизоворонка #сиворакша білоброва #غراب زيتوني مرقط شقراق أو أخيل مرقط #チャガシラニシブッポウソウ #棕顶佛法僧