Roodkoplawaaimaker – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Roodkoplawaaimaker wordt ca. 17cm groot. Zijn verenkleed is voornamelijk oranje en de vleugels en veren van de staart zijn donkerbruin tot grijs van kleur. Een prachtige vogel welke zich vaak in het dichte bebossing ophoudt.

Biotoop

Zijn leefgebied bestaat uit savanne en droge tropische bossen.

Voorkomen

Hij komt voor in Angola, Botswana, Burundi, Kameroen, Centraal-Afrikaanse Republiek, Congo, de Democratische Republiek Congo, de Democratische Republiek Congo, Eswatini, Ethiopië, Gabon, Kenia, Malawi, Mozambique, Mozambique, Namibië, Nigeria, Rwanda, Somalië, Zuid-Afrika, Zuid-Soedan, Tanzania, Oezand.

Voedsel

Hij leeft van zaden, vruchten en insecten.

Wetenschappelijk

Roodkoplawaaimaker,Red-capped robin-chat,Cossypha natalensis

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Muscicapidae (Vliegenvangers)
Geslacht: Cossypha
Soort: Cossypha natalensis

Ondersoorten

C.n. larischi: van Nigeria tot noordelijk Angola.
C.n. intensa: van de zuidoostelijk Centraal-Afrikaanse Republiek tot zuidelijk Somalië zuidelijk tot oostelijk Angola en noordoostelijk Zuid-Afrika.
C.n. natalensis: oostelijk Zuid-Afrika.

Onderwerpen #Cosifa de Natal #Cossifa capirossa #Cossifa de capell roig #Cossifa do Natal #Cossypha #Cossyphe à calotte rousse #Crvenoglavi crvendać #drozdík oranžovohlavý #Kanelhovedet Drosselsanger #Muscicapidae #Mønjetrosteskvett #Natal Kızılca Bülbülü #Natali rozsdásrigó #Nataljanfrederik #Natalrötel #Passeriformes #punatasku #Red capped Robin Chat #Red-capped Robin-Chat #Riđokapi slavuj #Rödhuvad snårtrast #Roodkaplawaaimaker #Roodkoplawaaimaker #Rusvagalvė kosifa #Zuid Afrika 2024 #złotokos rudogłowy #золотокіс рудоголовий #Натальская чекановая горихвостка #ቀይ ራስ የዋሻ ወፍ #ズアカツグミヒタキ