Roodkopamadine – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Roodkopamadine wordt ca. 13 tot 14cm groot. Het mannetje van de Roodkopamadine heeft een helder roodbruine kop, zijn borst en buik zijn lichtbruin met donkere geschubde randen. Bovenzijde is grijs met hier en daar lichte vlekken. De flanken hebben witte strepen. Het vrouwtje mist het rood aan de kop, bij haar is deze grijs en over het geheel is ze wat fletser van kleur.

Biotoop

Een vaak geziene soort welke in kleine groepen op droge savannes foerageert en regelmatig waterplaatsen bezoekt.

Voorkomen

Hij komt voor in Angola, Botswana, Lesotho, Namibië, Zuid-Afrika en Zimbabwe.

Voedsel

Het is een zaadeter.

Wetenschappelijk

Roodkopamadine,Red-headed finch,Amadina erythrocephala

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Estrildidae (Prachtvinken)
Geslacht: Amadina
Soort: Amadina erythrocephala

Onderwerpen #Amadina #Amadina cap roja #Amadina cap-roja #amadina červenohlavá #Amadina testarossa #Amadine à tête rouge #Amadyna czerwonogłowa #Crvenoglava amadina #Crvenoglava estrilda #Degolado de cabeça vermelha #Degolado-de-cabeça-vermelha #Estrilda cabecirroja #Estrildidae #Kırmızı Başlı Mumgaga #paradiisiamadiin #Passeriformes #Raudongalvė amadina #Red headed Finch #Red-headed Finch #Rödhuvad amadin #Roodkopamadine #Rooikopvink #Rotkopfamadine #Rødhodeamadin #Rødhovedet Amadine #suomuviiltopeippo #Vörösfejű amandina #Zuid Afrika 2024 #амадина червоноголова #Красноголовая амадина #オオイッコウチョウ