Roesthalseremomela – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Roesthalseremomela wordt ca. 10cm groot. Hij is grijs aan de bovenzijde en licht beige aan de onderzijde. Ze hebben een roestkleurig borststreep en lichte keel. Onder het oog is een lichte bruine wangvlek. Ze hebben donkergrijze poten en grijze snavel.

Biotoop

Zijn biotoop bestaat uit subtropische of tropische droge bossen, droge savanne en subtropisch of tropisch droog struikgewas.

Voorkomen

Hij is te vinden in Angola, Botswana, Eswatini, Malawi, Mozambique, Namibië, Zuid-Afrika, Zambia en Zimbabwe.

Voedsel

Het is een insecteneter.

Wetenschappelijk

Roesthalseremomela,Eremomela usticollis,Burnt-neck Eremomela

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Cisticolidae
Geslacht: Eremomela (Eremomela's)
Soort: Eremomela usticollis

Ondersoorten

E.u. rensi: van oostelijk Zambia tot centraal Zimbabwe en centraal Mozambique.
E.u. usticollis: van zuidelijk Angola en Namibië tot zuidelijk Mozambique en noordoostelijk Zuid-Afrika.

Onderwerpen #Apykaklėtoji eremomela #Bruinkeelbossanger #Brunkindad eremomela #Burnt-necked Eremomela #Cisticolidae #Dvergeremomela #Eremomela #Eremomela bruciata #Eremomela cuellirrufa #Eremomela de garganta castanha #Eremomela galta rogenca #Eremomela galta-rogenca #Eremomela-de-garganta-castanha #Érémomèle à cou roux #Hvidstrubet Eremomela #Passeriformes #pěnicovec akáciový #Pepeljastoleđa šivalica #Popielatka akacjowa #Roesthalseremomela #Rostbanderemomela #ruskokauluskerttu #Yanık Gerdanlı Eremomela #Zuid Afrika 2024 #жовтобрюшка акацієва #Ошейниковая желтобрюшка #アカオビヒメムシクイ