Pollegraszanger – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Pollegraszanger wordt ca. 11 tot 13cm groot. Hij heeft een lichte onderzijde en bruine bovenzijde met zwart vleugelpennen welke een witte rand hebben. Op de kruin lopen zwart en witte lijnen. Hij heeft licht bruine poten.

Biotoop

Zijn biotoop bestaat uit subtropisch of tropisch droog laagland grasland en subtropisch of tropisch seizoensgebonden nat of overstroomd laagland grasland.

Voorkomen

Hij komt voor in Burkina Faso, Tsjaad, Republiek Congo, Democratische Republiek Congo, Ivoorkust, Eritrea, Ethiopië, Ghana, Guinee, Guinee-Bissau, Kenia, Mali, Nigeria, Senegal, Sierra Leone, Zuid-Soedan, Tanzania, Togo en Oeganda.

Voedsel

Het is een insecteneter.

Wetenschappelijk

Pollegraszanger,Black-backed cisticola,Cisticola eximius

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Cisticolidae
Geslacht: Cisticola (Graszangers)
Soort: Cisticola eximius

Ondersoorten

C.e. occidens: van zuidelijk Senegal tot Nigeria.
C.e. winneba: zuidelijk Ghana.
C.e. eximius: van Congo-Brazzaville en de Centraal-Afrikaanse Republiek tot Eritrea, Ethiopië, westelijk Kenia en noordelijk Tanzania.

Onderwerpen #Black necked Cisticola #Black-backed Cisticola #Black-necked Cisticola #Chwastówka czarnogrzbieta #Cisticola #Cisticola collonero #Cistícola dorsinegro #Cistícola dorsnegra #Cisticole à dos noir #Cisticolidae #cistovník černohřbetý #Crnopruga šivalica #Feketehasú szuharbújó #Fuinha do poente #Fuinha-do-poente #Juodnugarė cistikola #Kara Sırtlı Yelpazekuyruk #mustaniskaheinäkerttu #Mørkryggressanger #Passeriformes #Pollegraszanger #Savannecisticola #Savanngrässångare #Schwarzhals Zistensänger #Schwarzhals-Zistensänger #Zuid Afrika 2024 #таміка рудошия #Темноспинная цистикола #セグロセッカ #黑颈扇尾莺