Natalfrankolijn – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Natalfrankolijn wordt ca. 35cm groot. Hij heeft een fraai getekende onderzijde, keel en wangen van bruine veren afgetekend met witte randen. Zijn oorstreek, kruin en rug is bruin, en er is donkere oogstreep zichtbaar. Hij heeft een rode snavel en rode poten.

Biotoop

Het biotoop van de Natalfrankolijn bestaat uit open gebieden met dicht struikgewas, droge bossen langs rivieren, kreupelhout en bergbossen tot 1800mtr.

Voorkomen

Hij komt voor in Botswana, Mozambique, Zuid-Afrika, Swaziland, Zambia en Zimbabwe.

Voedsel

Het dieet bestaat uit kleine bollen en wortels, erwten, bessen, zaden en graanzaden met een aanvulling van insecten.

Wetenschappelijk

Natalfrankolijn,Natal francolin,Pternistis natalensis

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Galliformes (Hoendervogels)
Familie: Phasianidae (Fazantachtigen)
Geslacht: Pternistis (Frankolijnen)
Soort: Pternistis natalensis

Onderwerpen #Benekli Turaç #Francolí de Natal #Francolim do natal #Francolim-do-natal #Francolín de Natal #Francolin du Natal #Francolino del Natal #frankolín natalský #Galliformes #kiripugu frankoliin #kiripugu-frankoliin #Natal Francolin #Natal Spurfowl #Natalfrankolijn #Natalfrankolin #Natáli frankolin #natalinfrankoliini #Natalinis frankolinas #Natalse fisant #Natalska jarebica #Natalski frankolin #Phasianidae #Pternistis #Shonafrankolin #Szponiastonóg natalski #Zuid Afrika 2024 #Натальский турач #турач натальський #ナタールキジシャコ