Meves’ langstaartglansspreeuw – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Meves' langstaartglansspreeuw heeft een afmeting van ongeveer 30cm en is daarom een van de grotere spreeuwsoorten. Het veren aan de bovenzijde heeft een uniform sterk iriserende metallic glimmende kleur. Hoofdkleed, nek en hals zijn blauw-groen met enkele violette tinten. De oorstreek is donker tot zwart, vaak met een lichte paarse of blauwgroene glans. De rug wordt meestal in violette tonen gezien. Vleugels en staart zijn ook in blauwgroene en violette glanzende kleuren. De vleugels aan de uiteinden afgerond.

Biotoop

De Meves' langstaartglansspreeuw heeft de voorkeur aan gebieden in rivierdalen die seizoensgebonden overstromen en geïsoleerde bomen hebben, of een open bosgebied in hoger open gebieden met zanderige grond en lage bodembedekking.

Voorkomen

Hij komt voor in Angola, Botswana, Malawi, Mozambique, Namibië, Zuid-Afrika, Zambia en Zimbabwe.

Voedsel

De Meves' langstaartglansspreeuw voedt zich voornamelijk met bodeminsecten zoals kevers, termieten, mieren, mol krekels en bladvlooien.

Wetenschappelijk

Meves langstaartglansspreeuw,Meves's Starling,Lamprotornis mevesii

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Sturnidae (Spreeuwen)
Geslacht: Lamprotornis (Glansspreeuwen)
Soort: Lamprotornis mevesii

Ondersoorten

L.m. benguelensis: zuidwestelijk Angola.
L.m. violacior: zuidelijk Angola en noordelijk Namibië.
L.m. mevesii: van zuidelijk Zambia en zuidelijk Malawi tot noordelijk Botswana en noordelijk Zuid-Afrika.

Onderwerpen #błyszczak ciemny #Choucador de Meves #Estornell de Meves #Estorninho rabilongo #Estornino de Meves #Klinastorepi čvorak #Lamprotornis #Langstertglansspreeu #leskoptev baobabová #Meves glansstare #Meves Sığırcığı #Meves' Glansspreeuw #Meves' Langstaartglansspreeuw #Meves's Glossy Starling #Meves's Starling #Meves-fényseregély #Mevesglanzstar #Meveso blizgusis varnėnas #Mopaneglansstær #Passeriformes #peitsipyrstökottarainen #Storno splendente di Meves #sturnidae #Zuid Afrika 2024 #Мевесов блестящий скворец #мерл темний #シマオオナガテリムク