Kaapse rupsvogel – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Kaapse rupsvogel wordt ca. 20cm groot. De mannetjes zijn volledig zwart, hoewel sommige een gele vlek op hun schouders hebben. Het verenkleed van de poppen zijn wit en olijfbruin, en hebben zwarte vleugelveren en een zwarte staart met gele randen. Ze hebben ook een brede donkere oogstreep.

Biotoop

Zijn natuurlijk leefgebied bestaat uit subtropische of tropische vochtige laagland bossen, droge savanne en subtropische of tropische droge struiken.

Voorkomen

Deze soort komt voor van Angola tot Kenia, Tanzania, Mozambique en Zuid-Afrika.

Voedsel

Het is een insecteneter.

Wetenschappelijk

Kaapse rupsvogel,Black Cuckooshrike,Campephaga flava

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Campephagidae (Rupsvogels)
Geslacht: Campephaga
Soort: Campephaga flava

Onderwerpen #akaasiakäpinkäinen #Black Cuckoo-shrike #Black Cuckooshrike #Campephaga #Campephagidae #Crni kukavičji svračak #Échenilleur à épaulettes jaunes #Eruguera d'espatlles grogues #housenčík černý #Juodasis afrikinis vikšralesys #Kaapse Rupsvogel #Kuzguni Tırtılyiyen #Lagarteiro preto #Liszkojad czarny #Mohrenraupenfresser #Oruguero hombroamarillo #Passeriformes #Sárgavállú hernyóevő #Sort Larveæder #Svart nålfågel #Svartlarveeter #Swartkatakoeroe #Zuid Afrika 2024 #žutouzdi skovranj #личинкоїд південний #Чёрный африканский личинкоед #ጥቁር ወንበዴ ሽሻይ #アフリカクロサンショウクイ #黑鹃鵙