Grauwe Buulbuul – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Grauwe Buulbuul is ongeveer 18 cm lang met een lange staart. Het heeft een donkerbruine kop en bovenkant. De onderkant is bruingrijs met uitzondering van wit rond de achterkant. Beide geslachten zien er vergelijkbaar uit. De vlucht is hobbelig en spechtachtig.

Biotoop

Deze vogelsoort komt overal voor behalve in dichte wouden en boomloze gebieden. Het bouwt zijn nest in een boom of struik en legt twee of drie eieren. De vogel past zich makkelijk aan, is erg brutaal en leeft vaak in de buurt van mensen.

Voorkomen

Hij komt voor in Zuid-Afrika, waar het een algemene soort is.

Voedsel

Zijn voedsel bestaat voornamelijk uit insecten, nectar en vruchten.

Wetenschappelijk

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Pycnonotidae (Buulbuuls)
Geslacht: Pycnonotus
Soort: Pycnonotus barbatus

Ondersoorten

P.b. barbatus: Marokko tot Tunesië
P.b. inornatus: Zuid-Mauritanië, Senegal, West-Tsjaad tot het noorden van Kameroen
P.b. gabonensis: Midden-Nigerië en Midden-Kameroen tot Gabon en het zuiden van het Kongogebied
P.b. arsinoe: Oost-Tsjaad, Noord- en Midden-Soedan en Egypte
P.b. schoanus: Zuid-Soedan, Ethiopië en Eritrea

Onderwerpen #aedbülbül #Barna bülbül #Berberbulbul #Bilbil ogrodowy #Bülbül #Bulbul barbat #Bulbul comune #Bulbul des jardins #Bulbul Naranjero #bulbul zahradní #Buulbuuls #Common Bulbul #Dārzu bulbulis #Esmer arapbülbülü #Garden Bulbul #Garðaglymur #Graubülbül #Grauwe Buulbuul #Hagebylbyl #kyläbulbuli #Marokko 2010 #Passeriformes #Pycnonotidae #Pycnonotus #Sodinis biulbiulis #Trädgårdsbulbyl #Tuta-negra #zangvogel #Zangvogels #Бородатый настоящий бюльбюль #בולבול #ተራው ቡሌ #アフリカヒヨドリ #黑眼鹎