Geelkeellangklauw – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Geelkeellangklauw wordt ca. 22cm groot. De snavel is recht, matig van formaat met de rand licht gebogen. De vleugels zijn kort.De staart is een beetje afgerond. Hij heeft een gele keel en buik gescheiden door een zwarte band. Hij heeft een gele oogstreep. De bovenzijde en kruin zijn bruin met zwart gestreept. Een prachtige vogelsoort.

Biotoop

Zijn biotoop bestaat uit droge savanne, subtropisch of tropisch seizoensgebonden nat of overstroomd laaglandgrasland en zandstranden.

Voorkomen

Hij komt voor ten zuiden van de Sahara in Afrika.

Voedsel

De Geelkeellangklauw leeft van insecten en zaden.

Wetenschappelijk

Geelkeellangklauw,Yellow-throated longclaw,Macronyx croceus

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Motacillidae (Piepers en kwikstaarten)
Geslacht: Macronyx (Langklauwen)
Soort: Macronyx croceus

Ondersoorten

M.c. croceus: Senegal en Gambia tot in Cameroon, zuidwest Chad, noord-, oost- Central Afrikaanse Republiek en zuid en oost tot in Gabon en noordwest, westcentraal Angola, PR Congo, west, noord DR Congo, Burundi, Zuid Sudan, Uganda, west, centraal Kenia en noord Tanzania
M.c. tertius: kustgebieden van oost Kenia en oost Tanzania
M.c. vulturnus: centraal en zuidelijk Tanzania, oost Zambia, Malawi, noordoost en centraal Zimbabwe tot in Mozambique en zuidoost Zuid Afrika

Onderwerpen #Bisbita gorjigualdo #Geelkeelkalkoentjie #Geelkeellangklauw #Gelbkehlpieper #Geltongurklis varnėninis kalviukas #Gulbrystet Sporepiber #Gulstrupepiplerke #Gulstrupig sporrpiplärka #keltakurkkuvästäräkki #linduškovec žlutohrdlý #Macronyx #Motacillidae #Passeriformes #Piula d'esperons golagroga #safran-kaeluskiur #Sarı Gerdanlı İncirkuşu #Sentinelle à gorge jaune #szponnik żółtogardły #Unghialunga golagialla #Unha longa amarelo #Yellow throated Longclaw #Zuid Afrika 2024 #Žutogrla kandžašica #žutogrla trepteljka #Желтогорлый скворцовый конёк #пікулик жовтогорлий #キムネツメナガタヒバリ #黄喉长爪鹡鸰