Burchells fiskaal – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Burchells fiskaal wordt ca. 23cm groot. De geslachten hebben dezelfde kleur en zijn niet van elkaar te onderscheiden. De bovenste delen, inclusief de vleugels en staart, zijn zwart, met een brede witte band. Borst en buik zijn rood. Een geelborstvorm wordt af en toe gezien en werd in eerste instantie beschouwd als een aparte soort. Jonge vogels hebben een gevlekte en gebarsten vaalbruine uitstraling met een bleke snavel.

Biotoop

De favoriete habitat is drogere doornstruikgebieden, in struikgewas en ripararische struik. Het maakt kleine seizoensgebonden migraties en geeft de voorkeur aan lagere hoogtes tijdens koude periodes.

Voorkomen

De Burchells fiskaal is niet-migrerend en komt voor in een breed deel van Zuid-Angolië naar de provincie Vrijstaat in Zuid-Afrika en Noord-Kaap.

Voedsel

Het is een insecteneter.

Wetenschappelijk

Burchells fiskaal,Crimson-breasted shrike,Laniarius atrococcineus

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Passeriformes (Zangvogels)
Familie: Malaconotidae
Geslacht: Laniarius (Fiskalen)
Soort: Laniarius atrococcineus

Onderwerpen #Ala-Kırmızı Bubu #Bubú escarlata #Bubú pechirrojo #Burchells Fiskaal #Crimson breasted Gonolek #Crimson-breasted Gonolek #Crimson-breasted Shrike #Crvenoprsa čagra #Dzierzyk purpurowy #Gonolek grimiznih grudi #Gonolek pettocremisi #Gonolek rouge et noir #Hvidbåndet Gonolek #Karmazsin-bozótgébics #Karmingonolek #Laniarius #leek pagulind #leek-pagulind #malaconotidae #Passeriformes #Picanço preto e vermelho #Picanço-preto-e-vermelho #Raudonkrūtė giedančioji medšarkė #Rooiborslaksman #Rotbauchwürger #ťuhýkovec pruhokřídlý #tulilepinkäinen #Vitpannad gonolek #Zuid Afrika 2024 #гонолек червоноволий #Красногрудый певчий сорокопут #ハジロアカハラヤブモズ #红胸黑鵙