Bruine slangenarend – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Bruine slangenarend wordt ca. 75cm groot en heeft een spanwijdte van 1,64mtr. Deze slangenarend onderscheidt zich van andere soorten doordat hij vaak rechtop zit en donker bruin gekleurd is. De slagpennen zijn van onder zilverwit en de dekveren zijn donker. Onvolwassen vogels zijn bleker gekleurd.

Biotoop

Het leefgebied bestaat uit savanne met wat bos.

Voorkomen

Hij komt voor van Senegal en Gambia tot Ethiopië en zuidelijk tot Zuid-Afrika.

Voedsel

De Bruine slangenarend jaagt op slangen, waarbij ook op grote en giftige soorten, verder op grote hagedissen en zelden kleine zoogdieren of vogels.

Wetenschappelijk

Bruine slangenarend,Brown snake eagle,Circaetus cinereus

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae (Havikachtigen)
Geslacht: Circaetus (Slangenarenden)
Soort: Circaetus cinereus

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #Águia cobreira castanha #Águia-cobreira-castanha #àguila serpera bruna #Barna kígyászölyv #Biancone bruno #Brown Snake Eagle #Bruine Slangenarend #Bruinslangarend #Brun ormörn #Brunslangeørn #Circaète brun #Circaetus #Culebrera sombría #Einfarb Schlangenadler #Einfarb-Schlangenadler #Gadożer brunatny #Kahverengi Yılan Kartalı #Mrki zmijar #Mørk Slangeørn #orlík hnědý #Rudasis gyvatėdis #ruskokäärmekotka #Smeđi zmijar #tõmmu madukotkas #tõmmu-madukotkas #Zuid Afrika 2024 #Бурый змееяд #змієїд бурий #チャイロチュウヒワシ