Afrikaanse zwarte kuifarend – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Afrikaanse zwarte kuifarend is een middelgrote arend welke ca. 53 tot 58cm groot wordt. Het is een gemakkelijk herkenbare arend, want egaal donkerbruin en met een lange kuif op de kop die ook in rust vaak recht overeind wordt gehouden. De poten zijn grijs. Ook in vlucht onderscheidt de vogel zich van ongeveer even grote arenden door de donkerbruine ondervleugeldekveren, strepen op de hand- en armpennen en witte polsvlekken. Een prachtige statige vogel om waar te nemen.

Biotoop

De Afrikaanse zwarte kuifarend heeft een voorkeur voor beboste gebieden, vaak gebieden in de buurt van water of moerassen. De droge steppen en savannegebieden worden gemeden.

Voorkomen

Hij komt voor in Afrika ten zuiden van de Sahara van Senegal en Gambia oostwaarts naar Ethiopië en naar het zuiden tot de Oost-Kaap, in Zuid-Afrika, Noord-Namibië en het noorden van Botswana.

Voedsel

Zijn voedsel bestaat voor het grootste gedeelte uit knaagdieren.

Wetenschappelijk

Afrikaanse zwarte kuifarend,Long Crested Eagle,Lophaetus occipitalis

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae (Havikachtigen)
Geslacht: Lophaetus
soort: Lophaetus occipitalis

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #Afrički ćubasti orao #Afrikaanse Zwarte Kuifarend #Afrikansk tofsörn #Águia de penacho #Águia-de-penacho #Águila crestilarga #àguila emplomallada #Aigle huppard #Aquila crestalunga #Bokrétás sas #harikotkas #Kukmasti orao #Kuoduotasis erelis #Langkuifarend #Long crested Eagle #Long-crested Eagle #Lophaetus #orel chocholatý #Schopfadler #Sorguçlu Kartal #Toppørn #Topørn #töyhtökotka #Wojownik długoczuby #Zuid Afrika 2024 #Гребенчатый орёл #орел довгочубий #ባለ ቁንጮ ንስር #エボシクマタカ