Afrikaanse zeearend – Zuid Afrika 2024

Kenmerken

De Afrikaanse zeearend wordt ca. 63 tot 73 cm groot en heeft een spanwijdte van ca. 165cm. Hij heeft een chocoladebruine romp en een witte staart, een witte kop en hals, een gele snavel met een zwarte punt en zwarte vleugels.

Biotoop

De vogel leeft in paren aan de waterkant, zowel aan de kust als meer in het binnenland, Hij zit bij voorkeur op een uitgestoken tak boven het water.

Voorkomen

De Afrikaanse zeearend komt vrij algemeen voor in zuidelijk Afrika, langs de Indische Oceaan maar ook ver landinwaarts tot in Botswana toe.

Voedsel

Het is een viseter, maar jaagt ook op kleine zoogdieren en vogels. Hij kan zelfs eten van aas.

Wetenschappelijk

Afrikaanse zeearend,African fish eagle,Icthyophaga vocifer

Stam: Chordata (Chordadieren)
Klasse: Aves (Vogels)
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae (Havikachtigen)
Geslacht: Icthyophaga
Soort: Icthyophaga vocifer

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #African Fish Eagle #Afrički belorepan #Afrički štekavac #Afrikaanse Zeearend #Afrikansk Flodørn #Afrikinis jūrinis erelis #Afriški jezerec #Aquila pescatrice africana #Bielik afrykański #Flodørn #Glymörn #Icthyophaga #kilg merikotkas #kilg-merikotkas #kiljumerikotka #Lármás rétisas #orel jasnohlasý #Ötücü kartal #Pigarg africà #Pigargo africano #Pigargo vocinglero #Pigargo-africano #Pygargue vocifer #Schreiseeadler #Skaļais ērglis #Skrikhavsörn #Visarend #Zuid Afrika 2024 #Орлан крикун #Орлан-крикун #አሣ አውጭ ንስር #サンショクウミワシ