Griekse Spotvogel / Olive-tree warbler – Lesbos 2022

Kenmerken

Dit is een middelgrote spotvogel soor welke in grootte vergelijkbaar is met de Sperwergrasmus. Hij heeft een iets langere snavel en een kortere staart. Hij heeft een zware snavel, een vrij platte kruin, lange vleugels en grote poten. De volwassene heeft een stofkleurige of bruingrijze rug en vleugels, en een stofkleurige witte buik.

Biotoop

Hij broedt in open steen- en kurkeikenbossen met struikgewas, in boomgaarden en olijfgaarden.

Voorkomen

De Griekse spotvogel broedt in Zuidoost-Europa en het Nabije Oosten. Het is een trekvogel en overwintert in oostelijk en zuidelijk Afrika, van Kenia in het zuiden tot Zuid-Afrika.

Voedsel

Ze foerageren op insecten en hun larven welke worden gevangen op de bladeren in bomen en struiken.

Wetenschappelijk

Griekse spotvogel,Olive-tree warbler,Hippolais olivetorum
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Acrocephalidae
Geslacht: Hippolais
Soort: Hippolais olivetorum

Onderwerpen #acrocephalidae #Alyvinė tošinukė #Busqueta dels olivars #Canapino levantino #Felosa-das-oliveiras #Folosa das oliveiras #Griekse spotvogel #hippolais #Hippolais olivetorum #Hypolaïs des oliviers #Lesbos 2022 #Ólífusöngvari #oliivikultarinta #õlipuu käosulane #õlipuu-käosulane #Olive tree Warbler #Olive-tree warbler #Olivensanger #Olivenspötter #Olívgeze #Olivsångare #Olīvu ķauķis #Oljčni vrtnik #Olyfboomsanger #Passeriformes #Përqeshësi i madh i ullinjve #sedmihlásek olivový #Voljić maslinar #Zaganiacz oliwny #Zarcero grande #Zeytin mukallidi #Λιοστριτσίδα #берестянка оливкова #Голям маслинов присмехулник #Маслинов вољич #Средиземноморская пересмешка #שיחנית זית #هازجة الزيتون خنشع زيتون #オリーブウタムシクイ