Zwartoormargrietje – Suriname Kabalebo 2022

Kenmerken

De Zwartoormargrietje wordt ca. 28 cm groot. Hij is voornamelijk groen met een blauwe kop, nek en bovenborst, rode onderstaartdekveren en wat geelachtig op de vleugeldekveren. De bovensnavel is zwart met aan beide zijden roodachtige gebieden. Ze hebben donkere oorvlekken.

Biotoop

Het Zwartoormargrietje leeft in bossen en halfopen landschappen, ook in cultuurland.

Voorkomen

Hij komt voor van tropisch en subtropisch Zuid-Amerika en het zuiden van Midden-Amerika, van Costa Rica, Venezuela en het Caribische eiland Trinidad in het zuiden tot Bolivia en Brazilië.

Voedsel

Ze eten fruit, bloemen en zaden, en soms graan.

Wetenschappelijk

Zwartoormargrietje,Blue-headed Parrot,Pionus menstruus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Psittaciformes
Familie: Psittacidae
Geslacht: Pionus
Soort: Pionus menstruus

Ondersoorten

P.m. rubrigularis: noordelijk Costa Rica tot westelijk Ecuador.
P.m. menstruus: van oostelijk Colombia tot noordelijk Bolivia, de Guiana's en noordoostelijk Brazilië.
P.m. reichenowi: oostelijk Brazilië.

Onderwerpen #amazónek černouchý #Blåhodepapegøye #Blåhovedet Pionus #Blåhuvad papegoja #Blue headed Parrot #Blue-headed Parrot #Crnouha papiga #Feketefülű papagáj #Lloro capblau #Loro cabeciazul #Maitaca de cabeça azul #Maitaca-de-cabeça-azul #Mavi Başlı Papağan #Mėlyngalvė raudonsturplė papūga #Piona niebieskogłowa #Pione à tête bleue #Pionus #Plavoglavi pionus papagaj #Psittacidae #Psittaciformes #Schwarzohrpapagei #siniaratti #sinipea papagoi #sinipea-papagoi #Suriname 2022 #Zwartoormargrietje #папуга-червоногуз синьоголовий #Синеголовый красногузый попугай #アケボノインコ #蓝头鹦哥