Zwartnekarassari – Suriname Kabalebo 2022

Kenmerken

De Zwartnekarassari wordt ca. 43 tot 46 cm groot. Mannetjes en vrouwtjes hebben dezelfde kleur van verenkleed en snavel, hoewel de snavel van het vrouwtje korter is. Volwassenen van de nominaatvorm hebben een zwarte kop, nek en keel met kastanjezwarte oorvlekken. Hun bruine ogen zijn omgeven door een blauwgrijze tot zwarte blote huid. Hun bovendelen zijn meestal groen met een rode stuit. Hun buik is geel met een brede rode band over de onderborst en groenachtige dijen. Zijn snavel heeft een ivoren kleur aan de bovenzijde en een zwarte ondersnavel. Er is een verticale witte lijn bevindt zich aan de basis van de snavel.

Biotoop

Deze soort leeft in een grote verscheidenheid aan halfopen landschappen, waaronder randen en open plekken in natte en zandrugbossen, secundair bos, bossen, cerrado, galerijbos in savanne en plantages van fruitbomen zoals papaja.

Voorkomen

Hij leeft in Brazilië, Frans-Guyana, Guyana, Suriname en Venezuela.

Voedsel

Hij voedt zich meestal met fruit en is belangrijk als verspreider van fruitboomzaden.

Wetenschappelijk

Zwartnekarassari,Black-necked aracari,Pteroglossus aracari
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Piciformes
Familie: Ramphastidae
Geslacht: Pteroglossus
Soort: Pteroglossus aracari

Ondersoorten

P.a. aracari – noordoostelijk, oostelijk en zuidoostelijk Brazilië
P.a. atricollis – oostelijk Venezuela, de Guiana's en noordelijk Brazilië
P.a. wiedii – zuidoostelijk Brazilië

Onderwerpen #Aracari collnegre #Araçari de bico branco #Araçari grigri #Araçari-de-bico-branco #Arasarí cuellinegro #Arasari czarnoszyi #arassari černokrký #Black necked Aracari #Black-necked Aracari #Crnovrati arakari #Feketenyakú arasszári #Juodakaklis arakaris #Kara Gerdanlı Arasari #mustkael tuukan #mustkael-tuukan #Piciformes #Pteroglossus #punavyöarakari #Ramphastidae #Rødbeltetukan #Schwarzkehlarassari #Sorthalset Arasari #Suriname 2022 #Svarthalsad aracari #Zwartnekarassari #аракарі чорношиїй #Черногорлый арасари #アカオビチュウハシ #黑颈簇舌巨嘴鸟