Zwarte trappist – Suriname Kabalebo 2022

Kenmerken

De Zwarte trappist wordt ca. 25 tot 29 cm groot. De bovendelen van de volwassene zijn glanzend blauwzwart en de onderzijde donkergrijs tot lichtgrijs. De kleine dekveren zijn wit, zichtbaar als een brede witte band op de gesloten vleugel. De snavel is rood, het oog rood tot bruin en de poten en voeten zijn leizwart.

Biotoop

Hij leeft in vochtige terra firme, galerij en várzea-bossen, meestal aan de randen, in de buurt van water en in enigszins open landschappen. Hij is te zien op alle niveaus van het bos, van de onderlaag tot aan het bladerdak.

Voorkomen

Hij leeft in Brazilië, Frans-Guyana, Guyana, Suriname en Venezuela.

Voedsel

Zijn dieet omvat insecten, spinnen en andere ongewervelde dieren, evenals kleine gewervelde dieren zoals hagedissen. Het volgt legermierenzwermen.

Wetenschappelijk

Zwarte trappist,Black Nunbird,Monasa atra
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Piciformes
Familie: Bucconidae
Geslacht: Monasa
Soort: Monasa atra

Onderwerpen #Barbacoll negre d'espatlles blanques #Barbacou noir #Black Nunbird #Bucconidae #Chora chuva de asa branca #Chora-chuva-de-asa-branca #Crni nona puf #Crvenokljuni hakuru #Drzym czarny #guajaana puhvlind #Juodasis tingiapaukštis vienuolis #Kara Keşişkuşu #lenivka černá #Mohrentrappist #Monaca nera #Monasa #Monja negra #mustanunna #Piciformes #Sort Trappist #Suriname 2022 #Svart nunnefågel #Svartklarisse #Zwarte Trappist #лінивка-чорнопер білоплеча #Чёрная монашенка #クロアマドリ #黑鴷