Zwarte caracara – Suriname Kabalebo 2022

Kenmerken

Volwassen zwarte caracara's zijn glanzend zwart, behalve de kenmerkende witte band aan de basis van de staart, en gele tot oranjerode potne en gezicht. De volwassenen lijken op die van hun naaste verwant, de Roodkeelcaracara, maar ze hebben duidelijk langere en smallere vleugels en langere staart, evenals een zwarte snavel. Bovendien kan de roodkeelcaracara worden onderscheiden van de zwarte caracara door hun rode keel. De gemiddelde volwassen grootte is 41 tot 47 cm.

Biotoop

Zijn natuurlijk biotoop bestaat uit subtropisch of tropisch vochtig laaglandbos en zwaar gedegradeerd voormalig bos. Gemeenschappelijke habitats zijn onder meer galerijbos en beboste savanne die zich op een hoogte van 0 tot 900 meter bevinden. De Zwarte caracara is ook te vinden in mangroven en verstoorde beboste habitats langs water.

Voorkomen

Hij leeft in Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Peru, Suriname en Venezuela.

Voedsel

Ze staan ​​erom bekend bijna alles te eten, van vegetatie tot aas tot levende prooien. Ze kunnen daarom het beste worden omschreven als een opportunistische eter. Meer specifiek bestaat hun dieet uit nestvogels en jonge vogels van andere vogelsoorten, kleinere vogels zoals vliegenvangers en duiven, kleine zoogdieren, aas, kikkers, reptielen, ongewervelde dieren, kleine vissen, palmnoten en ander fruit.

Wetenschappelijk

Zwarte caracara,Black Caracara,Daptrius ater
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Falconiformes
Familie: Falconidae
Onderfamilie: Polyborinae
Geslacht: Daptrius
Soort: Daptrius ater

Onderwerpen #Black Caracara #Caracarà negre #Caracara negro #Caracara nero #Caracara noir #čimango temný #Crna karakara #Daptrius #falconidae #falconiformes #Fekete karakara #Gavião de anta #Gavião-de-anta #Gelbkehlkarakara #metskarakaara #mustakarakara #Paprastoji juodoji karakara #Polyborinae #Siyah Karakara #Sort Caracara #Suriname 2022 #Svart caracara #Svartkarakara #Zwarte Caracara #Желтогорлая чёрная каракара #каракара чорна #キノドカラカラ #黑巨隼