Zwarte baardvogel – Suriname Peperpot 2022

Kenmerken

De Zwarte baardvogel wordt 16 tot 19 cm groot. Hij is complex gekleurd, met veel variatie in de rijkdom van de kleuren. Het volwassen mannetje heeft een rood voorhoofd, een gelige kruin en nek, en een zwarte band van de lores naar de nek. De nek heeft donkere strepen. De bovenkant is zwart; zijn mantel is gelig omlijnd en heeft gelige vleugelstrepen. De keel is rood, de borst en buik geel en de flanken geel met een olijfkleurige tint en zwarte strepen. Het volwassen vrouwtje heeft dezelfde kleur maar is zwaarder getekend; de bovendelen hebben bleke vlekken op het zwart en de borst en buik zijn gevlekt of gestreept.

Biotoop

Hij leeft in een verscheidenheid aan bossoorten, waaronder terra firme en várzea. Ook wordt gebruik gemaakt van de bosranden en meer open terrein zoals tuinen en plantages.

Voorkomen

De Zwarte baardvogel leeft in Brazilië, de Guyana's en Venezuela.

Voedsel

Hoewel er weinig bekend is over het dieet en de foerageergewoonten van de Zwarte baardvogel, wordt aangenomen dat ze leven van fruit en insecten.

Wetenschappelijk

Zwarte baardvogel,Black-spotted Barbet,Capito niger
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Piciformes
Familie: Capitonidae
Geslacht: Capito
Soort: Capito niger

Onderwerpen #Auroraskjeggfugl #Barbet sa crnim pegama #Barbetto macchienere #Black spotted Barbet #Black-spotted Barbet #Brodacz czarnoplamy #Cabézon tacheté #Cabezón turero #Cabut tacat #Capitão de bigode carijó #Capitão-de-bigode-carijó #Capito #Capitonidae #Crnopjegavi barbet #Juodataškis kapitas #Kırmızı Boğazlı Alaca Barbet #Pettyeshasú borbélymadár #Piciformes #Sortplettet Skægfugl #Suriname 2022 #Svartfläckig barbett #tulikurkkuseppä #Tupfenbartvogel #vousák černoskvrnný #Zwarte Baardvogel #бородатка червоногорла #Крапчатый кабезон #クロボシゴシキドリ