Zwarte arendbuizerd – Suriname Kabalebo 2022

Kenmerken

De Zwarte arendbuizerd wordt ca. 56 tot 64 centimeter groot. Hij heeft zeer brede vleugels en is voornamelijk zwart. De korte staart is wit met een brede zwarte punt. De snavel is zwart en de poten en granen zijn geel. De geslachten zijn vergelijkbaar, maar onvolwassen vogels zijn donkerbruin van boven met vlekken en strepen. Hun buik is bleekgeel met donkere vlekken en de staart heeft een aantal zwarte en schemerige strepen.

Biotoop

Het is voornamelijk een kustvogel, maar leeft ook in bossen en open bossen in de buurt van water.

Voorkomen

De Zwarte arendbuizerd is een inheemse broedvogel in de tropische bossen van Mexico via Midden-Amerika tot Peru, Tobago en Noord-Argentinië.

Voedsel

Hij voedt zich voornamelijk met reptielen, andere kleine gewervelde dieren (zoals amfibieën, vissen, vogels en kleine zoogdieren [inclusief vleermuizen]), krabben, grote insecten, aas, eieren en fruit, waarop vaak te voet wordt gejaagd.

Wetenschappelijk

Zwarte arendbuizerd,Great black hawk,Buteogallus urubitinga
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae
Geslacht: Buteogallus
Soort: Buteogallus urubitinga

Ondersoorten

B.u. ridgwayi: van Mexico tot westelijk Panama.
B.u. urubitinga: van oostelijk Panama tot noordelijk Argentinië.

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #Águila Negra #Aligot negre gros #Busardo-negro urubitinga #Buse urubu #Buteogallus #Büyük Kara Şahin #Fekete rákászölyv #Gavião preto #Gavião-preto #Great Black Hawk #isomustahaukka #káně velká #Meksikinis krabinis suopis #Poiana nera maggiore #Schwarzbussard #sooviu #Stor Sortvåge #Större svartvråk #Suriname 2022 #Svartvåk #Taguato hũ #Urubitinga #Veliki crni mišar #Yryvutinga #Zwarte Arendbuizerd #канюк-крабоїд великий #Мексиканский крабовый канюк #オオクロノスリ