Zwaluwstaartwouw – Suriname Brownsberg 2022

Kenmerken

Hij wordt ca. 55 tot 65 cm groot en heeft een spanwijdte van ongeveer 130 cm. De zwaluwstaartwouw is door zijn kenmerkende zwart-witte verenkleed en zijn lange, diepgevorkte staart gemakkelijk te herkennen.

Biotoop

De Zwaluwstaartwouw wordt grotendeels geassocieerd met grote stukken wetlandbossen die de behoefte aan nestgelegenheid van de vogels herbergt. Loblolly-dennen (Pinus taeda) zijn de meest voorkomende keuze voor het bouwen van nesten, maar kale cipres (Taxodium distichum) worden ook gebruikt wanneer de dennen niet beschikbaar zijn. De belangrijkste vereisten van deze broedplaatsen zijn de beschikbaarheid van voedsel en de hoogte van de nestboom.

Voorkomen

De Zwaluwstaartwouw broedt van het zuidoosten van de Verenigde Staten tot het oosten van Peru en het noorden van Argentinië. Het is de enige soort in het geslacht Elanoides. De meeste Noord- en Midden-Amerikaanse broedvogels overwinteren in Zuid-Amerika, waar de soort het hele jaar door leeft.

Voedsel

Hij jaagt op insecten, kleine hagedissen, slangen en vogels.

Wetenschappelijk

Zwaluwstaartwouw,Swallow-tailed Kite,Elanoides forficatus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae
Geslacht: Elanoides
Soort Elanoides forficatus

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #amerikansirohaukka #Amerikinis kregždinis peslys #Dzirkļastes klīja #Elanio tijereta #Elanoides #Esparver cuaforcat #Gabián tesoira #Gavião-tesoura #Jaskólak #Kırlangıç Kuyruklu Çaylak #Lastorepa lunja #luňák vlaštovčí #Lunja lastarka #Milan à queue fourchue #Milano Tijereta #Nibbio americano codadirondine #pääsuhaugas #Schwalbenweih #Suriname 2022 #Svaleglente #Svalehaleglente #Svalstjärtsglada #Swallow-tailed Kite #Taguato jetapa #Zwaluwstaartwouw #Ласточковый коршун #шуляк ластівкохвостий #ጅራተ ወንጭፊት ጭልፊት #ጅራተ-ወንጭፊት ጭልፊት #ツバメトビ