Zuid-Amerikaanse maskerzanger – Suriname Weg naar Zee 2022

Kenmerken

De Zuid-Amerikaanse maskerzanger wordt ca. 13,2 cm groot. Hij heeft een geelgroene bovenzijde, een felgele onderzijde en een overwegend zwarte snavel. Het volwassen mannetje heeft een zwart gezichtsmasker, bovenaan omzoomd met een grijze band. Het vrouwtje is vergelijkbaar, maar mist het zwarte masker. Ze is iets doffer, heeft variabele hoeveelheden grijs op het hoofd (vaak vrijwel geen), een gelige oogring en een gelige streep van de snavel naar het oog.

Biotoop

Zijn broedbiotoop bestaat ui moerassen en andere natte gebieden met dichte lage vegetatie. De Zuid-Amerikaanse maskerzangert komt ook voor in andere gebieden met dicht struikgewas, maar komt minder vaak voor in drogere habitats.

Voorkomen

Deze soort komt voor in noordelijk Zuid-Amerika, met name van noordoostelijk Colombia tot Venezuela, de Guyana's, Suriname, noordelijk Brazilië en Trinidad.

Voedsel

Hij voedt zich met insecten, waaronder rupsen, libellen, waterjuffers, sprinkhanen en kevers, en spinnen.

Wetenschappelijk

Zuid-Amerikaanse maskerzanger,Masked yellowthroat,Geothlypis aequinoctialis
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Parulidae
Geslacht: Geothlypis
Soort: Geothlypis aequinoctialis

Onderwerpen #Arañero cara negra #Bosquerola emmascarada tropical #Chipe equinoccial #Cytrynka szarogłowa #Evenaarmaskerzanger #Geothlypis #Golagialla mascherata #Kaukėtoji geltongurklė #lesňáček škraboškový #lõuna masksäälik #lõuna-masksäälik #luhtanaamiokerttuli #Masked Yellowthroat #Maskegulstrube #Maskeli Sarıgerdan #Maskengelbkehlchen #Maskirana žutogrla cvrkutarka #Mboropi sa'yju #Parulidae #Paruline équatoriale #Passeriformes #Pia cobra #Pia-cobra #Sivočela sjeničica #Suriname 2022 #Svartmaskad gulhake #Tropegulstrupe #Zuid Amerikaanse Maskerzanger #Zuid-Amerikaanse Maskerzanger #жовтогорлик південний #Масковый певун #メンガタアメリカムシクイ