Zigzagreiger – Suriname Fredberg 2022

Kenmerken

Het volwassen verenkleed is grijs met fijne zigzagstrepen, met een bleke onderkant. Hij wordt ongeveer 32 centimeter hoog. Juvenielen hebben een donkere rug met een bruine kop en onderkant. Vanwege zijn uiterlijk werd hij vaak toegewezen aan de tijgerreigers (Tigrisoma), maar in feite is het een echte Roerdomp. Ze hebben korte poten en een korte hals.

Biotoop

Zijn natuurlijke habitat is subtropische of tropische moerassen. Het zijn teruggetrokken vogels, die zelfs tijdens het foerageren verborgen blijven in een dikke laag vegetatie. Moeilijk te fotograferen!

Voorkomen

Deze soort komt voor in het Amazonebekken van Zuid-Amerika. Hij wordt aangetroffen in Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Peru, Suriname en Venezuela.

Voedsel

Hij voedt zich met kleine vissen en ongewervelde dieren5 die in vochtige grond worden aangetroffen, door bosgebladerte te scharrelen of rond te dolen in modderpoelen in ondiepe moerassen. Hij beweegt door te springen.

Wetenschappelijk

Zigzagreiger,Zigzag Heron,Zebrilus undulatus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Pelecaniformes
Familie: Ardeidae
Geslacht: Zebrilus
Soort: Zebrilus undulatus

Onderwerpen #Ardeidae #Avetigre enana #Bącznik #bukáček vlnkovaný #Martinet tigrat pigmeu #nokihaikara #Onoré zigzag #Pelecaniformes #Prugasta čapljica #Sikksakkhegre #Socoí zigue zague #Socoí-zigue-zague #Suriname 2022 #viirhüüp #Yazılı Balıkçıl #Zebracsíkos gém #Zebrahäger #Zebrasta čaplja #Zebrilus #Zebrinis baublys #Zickzackreiher #Zigzag Heron #Zigzaghejre #Zigzagreiger #гова #Зебровая цапля #コビトトラフサギ #波斑鹭