Witvoorhoofdmanakin – Suriname Brownsberg 2022

Kenmerken

De Witvoorhoofdmanakin wordt ca. 7 tot 8cm groot en is een diepzwart gekleurde vogel en is genoemd naar zijn opvallende helderwitte veren op het voorhoofd die naar voren reiken tot voorbij de basis van de snavel. Het vrouwtje heeft deze witte plek niet. Naast het zwarte lichaam en het witte voorhoofd, bedekt een kenmerkend lichtblauw, smal stuk veren de onderrug-bovenstuit en een andere kenmerkende kleur van deze vogel zijn heldere zwavelgele borstvlekken. De vogel heeft zwarte poten en donkere ogen.

Biotoop

De Witvoorhoofdmanakin leeft in subtropisch en tropisch vochtig laaglandbos.

Voorkomen

Deze soort komt voor in zuidoostelijk Guyana, Suriname, Frans-Guyana en amazonisch noordelijk Brazilië.

Voedsel

Hij voedt zich met fruit.

Wetenschappelijk

Witvoorhoofdmanakin,White-fronted Manakin,Lepidothrix serena
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Pipridae
Geslacht: Lepidothrix
Soort: Lepidothrix serena

Onderwerpen #Ak Alınlı Manakin #Baltakaktis lepidotriksas #Beločeli manakin #Bjeločeli manakin #Gorzyczek białoczelny #Hvidpandet Manakin #Hvitpannemanakin #Lepidothrix #Manachino frontebianca #Manakin à front blanc #Manaquí de front blanc #Passeriformes #Pipridae #pipulka běločelá #Saltarín frentiblanco #Suriname 2022 #Uirapuru estrela #Uirapuru-estrela #valko otsatanssija #valko-otsatanssija #Vitpannad manakin #Weißstirnpipra #White fronted Manakin #White-fronted Manakin #Witvoorhoofdmanakin #Белолобая пипра #салтарин білолобий #白额娇鹟