Witbuikzwaluw – Suriname Bigipan 2022

Kenmerken

De volwassen Witbuikzwaluw wordt 14 cm groot. Hij heeft iriserende blauwgroene bovendelen, witte onderzijde en staart, en witte randen aan de secundaire slagpennen. De vleugels zijn verder zwart, samen met de staart. Het heeft donkerbruine ogen en een zwarte snavel en poten. De geslachten zijn vergelijkbaar, al valt op dat de vrouwtjes iets minder wit op de vleugel heeft.

Biotoop

Deze soort wordt meestal aangetroffen in of nabij laaglandgebieden langs watermassa's zoals rivieren of meren.

Voorkomen

De Witbuikzwaluw is een broedvogel in tropisch Zuid-Amerika uit Colombia, Venezuela, Trinidad en Argentinië. Hij wordt niet aangetroffen ten westen van de Andes. Deze zwaluw is grotendeels niet-migrerend.

Voedsel

De Witbuikzwaluw voedt zich voornamelijk tijdens de vlucht op lage hoogte en vangt vliegende insecten.

Wetenschappelijk

Witbuikzwaluw,White-winged swallow,Tachycineta albiventer
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Hirundinidae
Geslacht: Tachycineta
Soort: Tachycineta albiventer

Onderwerpen #Ak Kanatlı Kırlangıç #Andorinha do rio #Andorinha-do-rio #Baltasparnė amerikinė kregždė #Belokrila lasta #Cayenneschwalbe #Golondrina ala blanca #Golondrina aliblanca #Hirondelle à ailes blanches #Hirundinidae #Hvidbræmmet Svale #Hvitbremsvale #kiritiib pääsuke #kiritiib-pääsuke #Nadobniczka zielonobiała #Oreneta alablanca #Passeriformes #Rondine alibianche #Souchi barika blanku #Suriname 2022 #Tachycineta #Tapendy #valkosiipipääsky #Vitvingad svala #vlaštovka bělobřichá #White winged Swallow #White-winged Swallow #Witbuikzwaluw #білозорка білокрила #Белокрылая американская ласточка #ハジロミドリツバメ