Witbrauwmierkruiper – Suriname Peperpot 2022

Kenmerken

De Witbrauwmierkruiper wordt ca. 13,5 cm groot. Het mannetje is leigrijs, met een zwarte keel en gezicht en een witte hoofdband boven de ogen. Het vrouwtje heeft kastanjebruine bovendelen, zwarte wangen, witte keel, borst en buik witachtig en de band op de kop is geel.

Biotoop

Zijn biotoop bestaat uit subtropische of tropische vochtige laaglandbossen en subtropische of tropische vochtige bergbossen.

Voorkomen

Hij komt voor in Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Peru, Suriname en Venezuela.

Voedsel

Het is een insecteneter en eet voornamelijk mieren en de larven en poppen er van.

Wetenschappelijk

Witbrauwmierkruiper,White-browed Antbird,Myrmoborus leucophrys
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Thamnophilidae
Geslacht: Myrmoborus
Soort: Myrmoborus leucophrys

Ondersoorten

M.l. erythrophrys: Colombia en NW-Venezuela.
M.l. leucophrys: Z-Colombia, O-Ecuador en O-Peru.
M.l. angustirostris: Venezuela, de Guyana's en N-Brazilië.
M.l. koenigorum: C-Peru.
M.l. griseigula: C-Brazilië en N-Bolivia.

Onderwerpen #Ak Kaşlı Karıncakuşu #Alapi à sourcils blancs #Baltabruvė mažoji skruzdinukė #Beloobrvasta mravarka #Bjeločela mravarica #Formiguera celluda #Hormiguero cejiblanco #Hvidbrynet Myrefugl #Hvitbrynmaurfugl #Italiano / Italian: #kiipijämuura #mravenčík diadémový #Mrówiec białobrewy #Myrmoborus #Papa formiga de sobrancelha #Papa-formiga-de-sobrancelha #Passeriformes #Suriname 2022 #Thamnophilidae #Vitbrynad myrfågel #Weißstirn Ameisenschnäpper #Weißstirn-Ameisenschnäpper #White browed Antbird #White-browed Antbird #Witbrauwmierkruiper #Белобровая малая муравьянка #гормігуеро білобровий #マミジロアリドリ