Witbandzwaluw – Suriname Kabalebo 2022

Kenmerken

De Witbandzwaluw is een middelgrote zwaluw, welke gemiddeld 15 cm groot wordt. Ze hebben meestal een spanwijdte van 92-108 mm. Ze nemen in grootte af van noord naar zuid, maar dit is een geleidelijke afname, wat suggereert dat er geen geografische variatie is. Hij is zwart, behalve de band op zijn borst, zijn dijen en de strepen aan de rand van zijn vleugels, die allemaal wit zijn. Hij heeft ook zwartbruine ondervleugeldekveren. Hun veren hebben een blauwzwarte glans. Deze zwaluw heeft een diep gevorkte staart. De geslachten zijn vergelijkbaar, hoewel de vrouwtjes gemiddeld iets meer wegen. Hij moet niet worden verward met de Zwartkraagzwaluw, die een witte buik en keel heeft.

Biotoop

Zijn biotoop bestaat uit rivieren en beboste gebieden. Ze nestelen in holen en gebruiken geen kunstmatige holten.

Voorkomen

Deze soort komt voor van oostelijk Colombia tot de Guyana's, zuidelijk Venezuela, noordelijk Bolivia en amazonisch Brazilië.

Voedsel

Deze vogels zijn insecteneters en foerageren tijdens de vlucht. Bij het foerageren vliegen ze snel in een zigzagbaan of cirkelen boven het water, waarbij ze in sommige gevallen over het water scheren. Af en toe strijken ze neer op rotsblokken of kleine uitstulpingen boven het water.

Wetenschappelijk

Witbandzwaluw,White-banded swallow,Atticora fasciata
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Hirundinidae
Geslacht: Atticora
Soort: Atticora fasciata

Onderwerpen #Ak Kuşaklı Kırlangıç #Atticora #Baltadryžė amazoninė kregždė #Golondrina fajiblanca #Hirondelle à ceinture blanche #Hirundinidae #Hvidbåndet Svale #Jaskółeczka białopręga #Oreneta enfaixada #Passeriformes #Peitoril #Rondine fasciata #Suriname 2022 #valkovyöpääsky #Vitbandad svala #vlaštovka bělopruhá #vööpääsuke #Weißbandschwalbe #White-banded Swallow #Witbandzwaluw #Белопоясая амазонская ласточка #ластівка білосмуга #シロオビツバメ #白斑燕