Vaalborstlijster – Suriname 2022

Kenmerken

De Vaalborstlijster vertoont geen duidelijk seksueel dimorfisme, hoewel het mannetje langere vleugels heeft en het vrouwtje zwaarder is. Deze soort wordt ongeveer 23cm groot. Het is qua grootte en vorm vergelijkbaar met het onze eigen zanglijster. Zijn vleugels en rug zijn bruin, zijn buik beige, zijn nek en kap grijs. Zijn witte keel is fijn gestreept met zwart.

Biotoop

Hij leeft in de bosjes op de savannes, maar bewoont ook steden en dorpen waar het grasvelden, heggen en tuinen bezoekt.

Voorkomen

Hij wordt aangetroffen in een breed scala van beboste biotopen in het oosten en noorden van Zuid-Amerika, van Brazilië, Colombia tot Uruguay.

Voedsel

Deze soort zoekt zowel op de grond als in de toppen van bomen naar voedsel. Het heeft een gevarieerd dieet dat bestaat uit verschillende bessen en fruit (bananen, papaja's). Hij vangt ook kleine hagedissen, regenwormen en insecten.

Wetenschappelijk

Vaalborstlijster,Pale-breasted Thrush,Turdus leucomelas
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Turdidae
Geslacht: Turdus
Soort: Turdus leucomelas

Ondersoorten

T.l. albiventer: noordelijk Colombia, Venezuela, de Guyana's en noordoostelijk Brazilië.
T.l. cautor: La Guajira in het uiterste deel van noordelijk Colombia.
T.l. leucomelas: van oostelijk Peru en Bolivia tot zuidelijk Brazilië en noordoostelijk Argentinië.

Onderwerpen #Blekbröstad trast #Blekbrysttrost #drozd bledoprsý #Drozd płowoszary #Fahlbrustdrossel #Fakómellű rigó #Gråhovedet Drossel #harmaapäärastas #Havía morotĩ #Korochire #leeträstas #Merla de ventre cremós #Merle leucomèle #Pale breasted Thrush #Pale-breasted Thrush #Passeriformes #Sabiá barranco #Sabiá-barranco #Sivoglavi neotropski drozd #Smeđoleđi kos #Soluk Göğüslü Ardıç #Suriname 2022 #šviesiakrūtis strazdas #Tordo de Pecho Pálido #Tordo pettochiaro #Turdidae #Turdus #Vaalborstlijster #Zorzal alas canelas #Бледногрудый дрозд #дрізд світлогрудий #サメイロツグミ