Trompetvogel – Suriname Brownsberg 2022

Kenmerken

De Trompetvogel wordt ca. 50cm groot. Deze standvogel heeft de grootte van een hoen, maar staat hoger op de poten. Zijn kop, hals en buik zijn zwart met groen en blauwe metaalglans, de lange vleugelveren zijn grijsachtig. Het vederkleed van beide geslachten is gelijk. De vogel heeft een gebochelde rug.

Biotoop

De Trompetvogel leeft in dicht tropisch laagland regenwoud. Binnen die brede categorie geeft het de voorkeur aan landschappen ver weg van menselijke bewoning en met een open onderlaag en veel vruchtbomen. Ondanks dat het meestal een laagland vogel is, is hij soms te vinden in hoger gelegen nevelwouden.

Voorkomen

Hij komt voor in Brazilië, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Peru, Suriname en Venezuela.

Voedsel

Hun voedsel bestaat voornamelijk uit gevallen vruchten.

Wetenschappelijk

Trompetvogel,Gray-winged Trumpeter,Psophia crepitans
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Gruiformes
Familie: Psophiidae
Geslacht: Psophia
Soort: Psophia crepitans

Ondersoorten

P.c. crepitans: Venezuela en zuidoostelijk Colombia via de Guyana's en noordelijk Brazilië.
P.c. napensis: van zuidoostelijk Colombia tot noordoostelijk Peru en noordwestelijk Brazilië.

Onderwerpen #Agami trompette #Boz Kanatlı Borazankuşu #Grårygget Trompetérfugl #Grauflügel Trompetervogel #Grauflügel-Trompetervogel #Gråvingad trumpetarfågel #Gråvingetrompetfugl #Grey winged Trumpeter #Grey-winged Trumpeter #Gruchacz siwoskrzydły #Gruiformes #halltiib trompetlind #halltiib-trompetlind #Jacamim de costas cinzentas #Jacamim-de-costas-cinzentas #kyssäkurki #Pilkasparnis dūdys #Psophia #Psophiidae #Sivokrili trubač #Suriname 2022 #Szürkeszárnyú dobosdaru #Trombettiere aligrigie #Trompeter alagrís #Trompetero aligrís #Trompetvogel #trubač agami #агамі сірокрилий #Сероспинный трубач #ラッパチョウ