Steenduif – Suriname Peperpot 2022

Kenmerken

Hij wordt ca. 12 tot 18cm groot. Het mannetje heeft roodbruine veren, echter is de dominante kleur op het lichaam van de volwassene, in tegenstelling tot de kop, blauwgrijs. Het vrouwtje is helemaal bruin. Bij beide geslachten zijn er op de vleugels een reeks zwarte vlekken op de veren aanwezig.

Biotoop

De Steenduif komt veel voor in struikgewas en ander open land, inclusief gecultiveerd land en stedelijke centra.

Voorkomen

Het is een broedvogel van het zuiden van Mexico tot Brazilië, Peru en Paraguay, en het noorden van Argentinië, en op Trinidad en Tobago. Individuele vogels zijn soms te zien in het zuidwesten van de VS, van het zuiden van Texas tot het meest zuidelijke Californië, voornamelijk in de winter.

Voedsel

Ze leven van zaden en graan.

Wetenschappelijk

Steenduif,Ruddy Ground Dove,Columbina talpacoti
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Columbiformes
Familie: Columbidae
Geslacht: Columbina
Soort: Columbina talpacoti

Ondersoorten

C.t. eluta: westelijk Mexico.
C.t. rufipennis: van zuidoostelijk Mexico tot noordelijk Colombia en noordelijk Venezuela en Trinidad en Tobago.
C.t. caucae: westelijk Colombia.
C.t. talpacoti: van oostelijk Ecuador en Peru tot de Guiana's, Brazilië en centraal Argentinië.

Onderwerpen #Colombe rousse #Columbidae #Columbiformes #Columbina #Columbina colorada #Crvenkasti livadski golubić #Gołąbeczek cynamonowy #holoubek skořicový #Kaneldue #kastanjavarpuskyyhky #Kestenjasti golub #Kızıl Serçe Kumrusu #Pyku'i pytã #Rolinha roxa #Rolinha-roxa #Rostmarkduva #Rosttäubchen #Rudā zemesdūja #Rudasis dirvinis purplelis #Ruddy Ground Dove #Rustdue #ruuge värbtuvi #ruuge-värbtuvi #Steenduif #Suriname 2022 #Tortolita Colorada #Tórtora terrestre rogenca #Tortorina rossiccia #Totolika venesolano #Коричневая земляная горлица #талпакоті коричневий #ケアシスズメバト