Sokoireiger – Suriname Bigipan 2022

Kenmerken

De Sokoireiger is de grootste van de Zuid-Amerikaanse reiger soorten en wordt ca. 95 tot 130cm groot. De maten zijn vergelijkbaar met zijn Noord-Amerikaanse tegenhanger, de grote blauwe reiger, hoewel de laatste gemiddeld iets groter kan zijn. De geslachten zijn gelijk in lichaamsgrootte en kleur. Hij heeft een grijze rug en bovenvleugels en een witte S-vormige nek, dijen, vleugeldekveren onder de staart, met zwarte strepen op de nek en bovenborst. Het voorhoofd en de kruin van het hoofd zijn zwart en dit zwart strekt zich uit tot aan het ooggebied en tot aan de puntige kam die in de nek hangt. Er zijn ook zwarte strepen in de nek en zwarte vlekken aan de zijkanten van de onderborst en de buik.

Biotoop

Zijn natuurlijke biotoop bestaat uit rivieren, moerassen en zoetwatermeren.

Voorkomen

De soort is algemeen en wijdverspreid in het grootste deel van Zuid-Amerika. Hij is een wintergast van Trinidad en Tobago en een doortrekker op de Falklandeilanden en Tristan da Cunha.

Voedsel

Deze reiger voedt zich voornamelijk met vissen van meer dan 20 cm lang, waarbij zoogdieren, amfibieën en soms ook insecten worden geconsumeerd.

Wetenschappelijk

Sokoireiger,Cocoi Heron,Ardea cocoi
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Pelecaniformes
Familie: Ardeidae
Geslacht: Ardea
Soort: Ardea cocoi

Onderwerpen #Airone cocoi #Ardea #Ardeidae #Bernat cocoi #Cocoi Heron #Cocoihäger #Cocoihegre #Cocoihejre #Cocoireiher #Crnokapa čaplja #Czapla czarnobrzucha #eteläamerikanhaikara #Garça-moura #Garza cuca #Garza mora #Héron cocoi #Hoko guasu #koko hallhaigur #koko-hallhaigur #Kokoi čaplja #Kókuszgém #Maskeli Gri Balıkçıl #Pelecaniformes #Pietų Amerikos garnys #Sokoireiger #Suriname 2022 #volavka jihoamerická #кокої #Южноамериканская цапля #ナンベイアオサギ #黑冠白颈鹭