Slanksnavelwouw – Suriname Peperpot 2022

Kenmerken

De Slanksnavelwouw wordt ca. 37 tot 41cm groot. Hij is overwegend donker leigrijs gekleurd. Onvolwassen vogels zijn gevlekt en gestreept e hebben grote witte vlekken op de vleugels en de "dijen". De vogel is iets kleiner dan een slakkenwouw en heeft een lange snavel, waarbij vooral de lange, haakvormige bovensnavel opvalt. De vogel heeft ook relatief grote klauwen.

Biotoop

De Slanksnavelwouw leeft in de vochtig regenwoud en moerasbossen in het laagland van tropisch Midden-Amerika en het noorden van Zuid-Amerika onder andere in Suriname.

Voorkomen

Hij komt voor in Noord- en Midden-Zuid-Amerika en het Verre Oosten van Panama.

Voedsel

De karakteristieke slanke snavel van de Slanksnavelwouw is een aanpassing die is ontworpen om te jagen op waterslakken, meestal van het geslacht Pomacea, in overstroomde bossen en andere waterrijke gebieden. Hoewel hun primaire voedselbron slakken zijn, zullen ze ook op krabben jagen.

Wetenschappelijk

Slanksnavelwouw,Slender-billed kite,Helicolestes hamatus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae
Geslacht: Helicolestes
Soort: Helicolestes hamatus

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #Helicolestes #Suriname 2022