Savannebuizerd – Suriname Bigipan 2022

Kenmerken

De Savannebuizerd wordt ca. 46 tot 61cm groot. De volwassene heeft een bruinkleurig lichaam met grijze vlekken aan de bovenzijde en fijne zwarte strepen aan de onderzijde. De slagpennen van de lange brede vleugels zijn zwart en de staart is zwart en wit gestreept.

Biotoop

Hij leeft in open savanne of aan de rand van moerassige gebieden.

Voorkomen

Hij broedt van Panama en Trinidad in het zuiden tot Bolivia, Uruguay en centraal Argentinië.

Voedsel

Hij foerageert op kleine zoogdieren, kleine vogels, hagedissen, slangen, padden, kikkers, palingen, andere vissen, krabben, wortels, spinnen en grote insecten (zoals sprinkhanen). Hij zit meestal op een open hoge zitstok van waaruit hij op zijn prooi duikt, maar hij jaagt ook te voet.

Wetenschappelijk

Savannebuizerd,Savanna Hawk,Buteogallus meridionalis
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae
Geslacht: Buteogallus
Soort: Buteogallus meridionalis

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #Aguilucho Colorado #Aligot de sabana #Busardo sabanero #Buse roussâtre #Buteogallus #Cimetasti škanjac #Czarnostrząb rdzawy #Gavião caboclo #Gavião-caboclo #káně savanová #Kanelvåk #Otlak Şahini #Poiana di savana #ruskoluhtahaukka #ruugeviu #Savaninis krabinis suopis #Savanna Hawk #Savannebuizerd #Savannenbussard #Savannevåge #Savannvråk #Savanski mišar #Suriname 2022 #Taguato pytã #канюк-крабоїд рудий #Саванный канюк #サバンナノスリ #草原鸡鵟