Roodsnaveltoekan – Suriname Kabalebo 2022

Kenmerken

De Roodsnaveltoekan wordt ongeveer 52cm groot. Hij is zwart en heeft een witte keel. Zijn snavel is altijd rood met een gele rand aan de bovenkant van de snavel. De vleugels zijn kort en de staart is lang.

Biotoop

De leefgebieden liggen in goed ontwikkeld, tropisch regenwoud in laagland en heuvelland tot 1440 meter boven zeeniveau, vaak gelegen op oeroude rivierbeddingen. De vogels worden ook wel waargenomen in secundair bos, aan bosranden, in gecultiveerd gebied en mangrovebos.

Voorkomen

Deze soort komt voor in het noordoosten van Zuid-Amerika.

Voedsel

Ze hebben een gevarieerd dieet, ze eten noten en vruchten, maar daarnaast ook eieren, vogels, kleine reptielen en allerhande insecten.

Wetenschappelijk

Roodsnaveltoekan,White-throated Toucan,Ramphastos tucanus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Piciformes
Familie: Ramphastidae
Geslacht: Ramphastos
Soort: Ramphastos tucanus

Ondersoorten

R.t. tucanus – zuidoostelijk Venezuela, de Guyana's en noordelijk Brazilië.
R.t. cuvieri – van westelijk Venezuela tot noordelijk Bolivia.
R.t. inca – noordelijk en centraal Bolivia.

Onderwerpen #Baltagurklis tukanas #Belogrli tukan #Beyaz Gerdanlı Tukan #Crvenokljuni tukan #Fehértorkú tukán #karmiininokkatukaani #manisktuukan #Piciformes #Ramphastidae #Ramphastos #Roodsnaveltoekan #Rødnæbbet Tukan #Större vitstrupig tukan #Suriname 2022 #Toucan à bec rouge #Tucà pitblanc #Tucán pechiblanco #Tucano beccorosso #Tucano grande de papo branco #Tucano-grande-de-papo-branco #tukan bledohrdlý #Tukan czerwonodzioby #Vinnebbtukan #Weißbrusttukan #White throated Toucan #White-throated Toucan #Белогрудый тукан #тукан червонодзьобий #シロムネオオハシ #红嘴巨嘴鸟