Roodkeelcaracara – Suriname Fredberg 2022

Kenmerken

Mannetjes worden gemiddeld 51cm groot, terwijl vrouwtjes gemiddeld 56cm groot worden. Ze onderscheiden zich van de Zwarte caracara door hun grotere formaat en verenkleed dat voornamelijk zwart is, waarbij de buik, staartveren en onderstaartveren wit zijn. Zowel hun gezichten als hun keel zijn bloot met een paar zwarte veren verspreid over de keel. De washuid is rood. Zowel mannelijke als vrouwelijke Roodkeelcaracara's lijken qua uiterlijk op elkaar.

Biotoop

Zijn biotoop bestaat uit subtropische of tropische vochtige laaglandbossen en subtropische of tropische vochtige bergbossen.

Voorkomen

Hij leeft van het zuiden van Mexico tot Venezuela in het grootste deel van Midden- en Zuid-Amerika.

Voedsel

Uniek onder Caracaras, hij voedt zich voornamelijk met de larven van bijen en wespen, maar eet ook de volwassen insecten en fruit en bessen.

Wetenschappelijk

Roodkeelcaracara,Red-throated Caracara,Ibycter americanus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Falconiformes
Familie: Falconidae
Onderfamilie: Polyborinae
Geslacht: Ibycter
Soort: Ibycter americanus

Onderwerpen #Caracara à gorge rouge #Caracarà gola roig #Caracarà gola-roig #Caracara golarossa #Caracara gorjirrojo #čimango rudohrdlý #Crvenogrla karakara #falconidae #falconiformes #Gralhão #herilasekarakaara #Ibycter #Karakara białobrzucha #Kırmızı Boğazlı Karakara #naurukarakara #Pirostorkú karakara #Polyborinae #Raudongurklė juodoji karakara #Red throated Caracara #Red-throated Caracara #Riđogrla karakara #Rödstrupig caracara #Roodkeelcaracara #Rotkehlkarakara #Rødstrubet Caracara #Rødstrupekarakara #Suriname 2022 #каракара червоногорла #Красногорлая чёрная каракара #アカノドカラカラ