Rode flamingo – Suriname Bigipan 2022

Kenmerken

De Rode flamingo wordt ongeveer 1,2 tot 1,45mtr groot. Het enige zichtbare verschil tussen beide geslachten is dat mannetjes groter zijn dan de vrouwtjes. Elke poot heeft vier tenen met daartussen zwemvliezen, waardoor de vogels niet gemakkelijk wegzakken in de modderige ondergrond. Flamingo's zijn van nature wit. Hun voedsel (algen en kleine kreeftjes) leidt tot de roze kleur. De algen bevatten carotenoïden, natuurlijke kleurstoffen. Het lichaam maakt van deze stoffen de roze kleur. Deze kleur komt in de veren terecht en daarom zijn de flamingo's roze.

Biotoop

Het zijn vogels die leven op ondiep zoutwater gebieden.

Voorkomen

De Rode flamingo komt voor van de zuidoostelijke staten van de Verenigde Staten tot de noordelijke kust van Zuid-Amerika. In het Everglades National Park komen grote groepen rode flamingo's voor. De soort komt voor op Aruba, Curaçao, Bonaire en Sint Maarten.

Voedsel

Om voedsel te zoeken, trekken rode flamingo's vaak hele einden naar water dat rijk is aan kleine kreeftachtigen en algen. Hij voedt zich door met zijn kop ondersteboven in het water te lebberen, en met de snavel zwevend voedsel uit het water te zeven.

Wetenschappelijk

Rode flamingo,Caraïbische flamingo,American Flamingo,Phoenicopterus ruber
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Phoenicopteriformes
Familie: Phoenicopteridae
Geslacht: Phoenicopterus
Soort: Phoenicopterus ruber

Onderwerpen #American Flamingo #Američki plamenac #Cariberflamingo #Caribische Flamingo #Flamant des Caraïbes #Flamenc x flamenc del carib #Flamenco americano #Flaming amerykański #Flamingo #Flamingo americano #Flamingo-americano #Flæmingi #karibianflamingo #Karibischer Flamingo #Karibisk flamingo #Karipski plamenac #Kubaflamingo #Paprastasis flamingas #Phoenicopteridae #Phoenicopteriformes #Phoenicopterus #plameňák americký #Plamenec #punaflamingo #Rode Flamingo #Roter Flamingo #Rózsás flamingó #Rødflamingo #Sarkanais flamingo #Suriname 2022 #Обыкновенный фламинго #Розово фламинго #фламінго червоний #نحام كبير بشروش الكبير #ჩვეულებრივი ფლამინგო #オオフラミンゴ