Purpersuikervogel – Suriname Brownsberg 2022

Kenmerken

De Purpersuikervogel wordt ca. 11,5cm groot. Hij heeft een lange zwarte gekromde bek. Het mannetje is paars met zwarte vleugels, staart en buik en heldergele poten. De vrouwtjes en jongeren hebben een groene bovenkant en een groengestreepte bleekgele onderkant. De keel is kaneelkleurig en de vogel heeft een blauwe snorstreep.

Biotoop

Dit is een bladerdaksoort, maar komt ook voor op cacao- en citrusplantages. Aan de bovengrens van zijn bereik bezoekt hij het premontane regenwoud, meestal vrij laaggroeiend en vol met epifyten en mossen.

Voorkomen

Hij komt voor van Colombia en Venezuela in het zuiden tot Brazilië en op Trinidad.

Voedsel

Deze vogel eet onder meer kopiebessen.

Wetenschappelijk

Purpersuikervogel,Purple Honeycreeper,Cyanerpes caeruleus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Thraupidae
Geslacht: Cyanerpes
Soort: Cyanerpes caeruleus

Ondersoorten

C.c. caeruleus: centraal Colombia en Venezuela via de Guyana's en het noordelijke deel van Centraal-Brazilië.
C.c. chocoanus: van oostelijk Panama tot westelijk Ecuador.
C.c. hellmayri: de Potaro-Siparuni-hooglanden in Guyana.
C.c. longirostris: Trinidad.
C.c. microrhynchus: het westelijk en centrale Amazonebekken.

Onderwerpen #błękitniczek purpurowy #Copeicillo violáceo #Cyanerpes #Dugokljuna tangara #Guit-guit céruléen #Indigócukormadár #květomil purpurový #Ljubičasti medni puzić #Mavi Balkuşu #mesitangara #Passeriformes #Purpersuikervogel #Purple Honeycreeper #Purpurhonningkryper #Purpurhonningsuger #Purpurhonungssugare #Purpurinė tanagra medsiurbė #Purpurnaschvogel #Saí de perna amarela #Saí-de-perna-amarela #selva türkiistangara #selva-türkiistangara #Suriname 2022 #Tàngara melera porpra #Thraupidae #Пурпурная танагра медосос #Пурпурная танагра-медосос #танагра-медоїд пурпурова #قرقف أزرق #ムラサキミツドリ