Purperkeelvruchtenkraai – Suriname Brownsberg 2022

Kenmerken

De Purperkeelvruchtenkraai is een stevige middelgrote glanzend zwarte vogel. Het mannetje word 28cm groot en het vrouwtje 25,5cm. Mannetjes hebben een grote paarsrode keelvlek, die zich uitstrekt tot aan de zijkant van de nek. Het heeft een korte brede puntige grijsachtige snavel, zwarte ogen en grijze poten.

Biotoop

Zijn natuurlijke habitat is subtropische of tropische vochtige laagland bossen.

Voorkomen

Hij komt voor in Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Peru, Suriname en Venezuela; ook in het zuiden van Midden-Amerika in Nicaragua, Costa Rica en Panama.

Voedsel

Zijn dieet bestaat uit zowel fruit als grote insecten.

Wetenschappelijk

Purperkeelvruchtenkraai,Purple-throated Fruitcrow,Querula purpurata
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Cotingidae
Geslacht: Querula
Soort: Querula purpurata

Onderwerpen #Anambé una #Anambé-una #Bíbortorkú varjúkotinga #Coracine noire #Corvo beccafrutta golaviola #Cotinga quérula #Cotinga quèrula #Cotingidae #Crna kotinga #kotinga purpurovohrdlá #Kruczyniec purpurowy #Mor Gerdanlı Meyve Kotingası #munkkikotinga #Passeriformes #Purperkeelvruchtenkraai #Purple throated Fruitcrow #Purple-throated Fruitcrow #Purpurbrustkotinga #Purpurhalsad fruktkråka #Purpurskjeggkotinga #Purpurstrubet Frugtkrage #Querula #Suriname 2022 #плодоїд пурпуровий #Пурпурногорлый плодоед #マエカケカザリドリ