Moerasbuizerd – Suriname Bigipan 2022

Kenmerken

De Moerasbuizerd wordt ca. 44 tot 50cm groot. De vogel is overwegend kaneelkleurig, op de borst en buik lichter dan op de rug. De kop is bleek okerkleurig.Een opvallend kenmerk is de donker gekleurde kraag die een afscheiding vormt tussen de lichte kop en de kaneelkleurige borst. De handpennen zijn zwart en de buitenranden van de armpennen zijn ook zwart. Deze arend heeft net als de visarend grote klauwen met scherpe uitsteeksels waarmee de vogel glibberige vissen goed vast kan houden.

Biotoop

De Moerasbuizerd leeft in de vochtig regenwoud en moerasbossen in het laagland van Centraal- en Zuid-Amerika van Mexico tot in Uruguay. Vooral rivier- en kustbossen zijn favoriet.

Voorkomen

Hij komt voor van West-Mexico tot Uruguay.

Voedsel

Hij leeft van vis, maar ook hagedissen, slakken, wormen, ratten en muizen.

Wetenschappelijk

Moerasbuizerd,Black-collared Hawk,Busarellus nigricollis
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae
Geslacht: Busarellus
Soort: Busarellus nigricollis

Ondersoorten

B.n. nigricollis: van Mexico tot Brazilië.
B.n. leucocephalus: Paraguay, Uruguay en noordelijk Argentinië.

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #Aguilucho Pampa #Aligot de collar negre #Black collared Hawk #Black-collared Hawk #Busardo colorado #Busarellus #Buse à tête blanche #Crnovrati jastreb #Fischbussard #Fiskevåge #Fiskevåk #Gavião belo #Gavião-belo #Halászölyv #kalastajahaukka #kalaviu #káně černohrdlá #Kara Boyunlu Şahin #Moerasbuizerd #Poiana dal collare #škanjac ribar #Suopis žuvininkas #Suriname 2022 #Svarthalsad vråk #Taguato akãtĩ #Tarczownik #канюк-рибалка #Рыбный канюк #ミサゴノスリ