Krabbenbuizerd – Suriname Peperpot 2022

Kenmerken

De Krabbenbuizerd wordt ca. 42,5 tot 46cm groot, en heeft een spanwijdte van 90 tot 106cm. Mannetjes en vrouwtjes hebben hetzelfde verenkleed. De kop, de keel en de nek van volwassenen zijn roetzwart en hun rug is donker roestbruin van kleur met lichte bruine randen. De buik is lichtbruin met fijne donkere strepen. De staart is zwart met een witte punt en een dunne witte band. De ogen zijn bruin en poten zijn geel tot schemerig oranje.

Biotoop

Hij leeft voornamelijk in mangroven, maar komt ook voor in moerassen, natte savanne en rivierranden nabij de kust, allemaal op zeeniveau.

Voorkomen

Deze soort komt voor van de Venezolaanse tot de noordoostelijke Braziliaanse kust.

Voedsel

Het dieet van de Krabbenbuizerd bestaat voornamelijk uit krabben. Hij vangt ze met een korte duik vanaf een lage zitstok, hij brengt deze meestal naar een favoriete site, zoals een boomstronk, om ze te eten.

Wetenschappelijk

Krabbenbuizerd,Rufous Crab Hawk,Buteogallus aequinoctialis
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Accipitriformes
Familie: Accipitridae
Geslacht: Buteogallus
Soort: Buteogallus aequinoctialis

Onderwerpen #Accipitridae #Accipitriformes #Aligot menjacrancs #Busardo-negro del Atlántico #Buse buson #Buteogallus #Caranguejeiro #Czarnostrząb rdzawoskrzydły #káně krabí #Kızıl Yengeç Şahini #Krabbenbuizerd #Krabbevåge #Krabbevåk #Krabbvråk #krabiviu #Obalni škanjac #rapuhaukka #Rotbauchbussard #Rufous Crab Hawk #Rusvapilvis krabinis suopis #Suriname 2022 #Vöröshasú rákászölyv #канюк-крабоїд рудочеревий #Краснобрюхий крабовый канюк #カニクイノスリ #棕鸡鵟