Kleine eekhoornkoekoek – Suriname Peperpot 2022

Kenmerken

De Kleine eekhoornkoekoek wordt ongeveer 27cm groot. De volwassene is voornamelijk kastanjebruin, met een grijsachtige onderbuik, een bruinere staart en witte uiteinden op de staartveren. De snavel is geel, kort en gebogen, de iris van de ogen is rood. Onvolwassen vogels zijn donkerbruin met een zwarte snavel en geen witte staartpunten.

Biotoop

De Kleine eekhoornkoekoek wordt gevonden in mangrovemoerassen en struikgewas in de buurt van water.

Voorkomen

Deze soort komt voor van Panama en Trinidad in zuidelijke richting via Colombia naar Bolivia, Peru en Brazilië. In Ecuador is hij waargenomen op een hoogte van 1.900 meter.

Voedsel

Dit is een schuwe soort die de neiging heeft om in de vegetatie te blijven terwijl hij in lage takken foerageert naar insecten en andere geleedpotigen.

Wetenschappelijk

Kleine eekhoornkoekoek,Little Cuckoo,Coccycua minuta
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Cuculiformes
Familie: Cuculidae
Geslacht: Coccycua
Soort: Coccycua minuta

Ondersoorten

C.m. gracilis: oostelijk Panama tot noordelijk Bolivia.
C.m. minuta: oostelijk Colombia tot de Guiana's, Brazilië en Amazonisch Peru.

Onderwerpen #Alvegjøk #Chincoã pequeno #Chincoã-pequeno #Coccycua #Crvena kukavica #Cuco ardilla Menor #Cuco-ardilla menor #Cuculidae #Cuculiformes #Cuculo piccolo #Cucut esquirol menut #Dværgegerngøg #Kestenjasta kukavica #Kleine Eekhoornkoekoek #Küçük Sincap Guguğu #kukačka amazonská #Little Cuckoo #Mažoji piaja #Petit Piaye #pikkuruostekäki #Pygmégök #Rötelkuckuck #Rudzianka mała #Suriname 2022 #Tingazú chico #väike oravkägu #väike-oravkägu #Малая пиайа #піая мала #ヒメリスカッコウ #小棕鹃