Guyanamiersluiper – Suriname Fredberg 2022

Kenmerken

De Guyanamiersluiper wordt ongeveer 10cm groot. Het mannetje is zwart met witte strepen op de bovendelen en twee witte vleugelstrepen. De buik is witachtig met een paar zwarte strepen. Het vrouwtje heeft een bruinkaneel kleurige kop, zwart-wit gestreepte bovendelen, een oranjegele keel en bleekgele onderzijde.

Biotoop

Zijn natuurlijke biotoop bestaat uit subtropische of tropische vochtige laagland bossen, tropische moerassen en zwaar gedegradeerde voormalige bossen.

Voorkomen

Hij wordt gevonden in tropisch Zuid-Amerika.

Voedsel

Hij foerageert op insecten.

Wetenschappelijk

Guyanamiersluiper,Guianan Streaked-Antwren,Myrmotherula surinamensis
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Thamnophilidae
Geslacht: Myrmotherula
Soort: Myrmotherula surinamensis

Onderwerpen #Choquinha estriada #Choquinha-estriada #Formigueret de la Guaiana #Gestreepte Miersluiper #Guayana Strichelameisenschlüpfer #Guayana-Strichelameisenschlüpfer #Guianamyrsmyg #Guianan Streaked Antwren #Guyana myresmutte #Guyana-myresmutte #Guyanamaursmett #Guyanamiersluiper #Gvajanski mravlji carić #Hormiguerito de Surinam #mravenčík surinamský #Mrówiaczek pasiasty #Myrmidon du Surinam #Myrmotherula #Passeriformes #ruskoviirumuuranen #Scricciolo formichiero della Guyana #Surinam Karıncaçıvgını #Suriname 2022 #Surinaminė karietaitinė skruzdlesė #Surinamska mravarica #Thamnophilidae #кадук смугастий #Полосатая крапивниковая муравьеловка #タテジマヒメアリサザイ