Guyanadwergspecht – Suriname Weg naar Zee 2022

Kenmerken


De Guyanadwergspecht wordt ca. 9 tot 10cm groot. Volwassen mannetjes hebben een zwarte hoed met een rode vlek op het voorhoofd en witte vlekken op de rest. Hun gezicht is meestal donkerbruin met witte punten op sommige veren en een witte lijn achter het oog. Hun bovenzijde is olijfbruin waarvan de veren zwartachtige wigvormige centra hebben, een zeer dunne zwarte balk aan hun punt en een witte vlek net binnen de punt. Hun stuit is duidelijker, maar hun onderstaartdekveren kunnen donkere balken hebben.

Biotoop

Ondanks zijn vrij kleine verspreidingsgebied, leeft hij in een grote verscheidenheid aan landschappen, van mangroven, secundair bos, plantages, galerijbos tot bergbos.

Voorkomen

De Guyanadwergspecht wordt beschouwt als endemisch in Suriname.

Voedsel

Het dieet van de Guyanadwergspecht is niet volledig beschreven, maar het is bekend dat het mieren en kleine kevers eet. Hij foerageert een beetje als een mees, hij hangt aan twijgen en kleine takken en hamert erop om insecten te vangen.

Wetenschappelijk

Guyanadwergspecht,Arrowhead Piculet,Picumnus minutissimus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Piciformes
Familie: Picidae
Geslacht: Picumnus
Soort: Picumnus minutissimus

Onderwerpen #Arrowhead Piculet #Carpinterito de Guayana #datlíček guyanský #Däumlingsspecht #Dzięciolnik gujański #guajaana rähnak #Guianadvärgspett #Guianan Piculet #Guyana Kakancığı #Guyanadværgspætte #Guyanadwergspecht #Guyanapikulett #Gvajanski žunić #Kajeninis genelis #Pica pau anão escamado #Pica-pau-anão-escamado #Picchiolo della Guyana #picidae #Piciformes #Picotet de les Guaianes #Picumne de Cayenne #Picumnus #ruskoperätikkanen #Suriname 2022 #добаш гвіанський #Чешуйчатоухий дятелок #ヤジリヒメキツツキ