Grote koevogel – Suriname Kabalebo 2022

Kenmerken

De mannelijke Grote koevogel wordt ca. 36cm groot. Hij is iriserend zwart, met een lange staart, lange snavel, kleine kop en een nekkraag die in display is uitgevouwen. Het vrouwtje is kleiner, gemiddeld 28cm. Ze is minder iriserend dan het mannetje, en door de afwezigheid van de nekkraag ziet ze er minder kleinhoofdig uit.

Biotoop

Hij wordt geassocieerd met open bos en gecultiveerd gebied met grote bomen, maar het is ook de enige Koevogelsoort die in diep bos voorkomt. Net als andere Koevogelsoorten is het een broedparasiet die zijn eieren legt in de nesten van Oropendolas en Caciques.

Voorkomen

Hij broedt van Zuid-Mexico in het zuiden tot Noord-Argentinië en op Trinidad en Tobago.

Voedsel

Deze aparte vogel voedt zich voornamelijk met insecten en sommige zaden, waaronder rijst, en foerageert op de grond of in bomen.

Wetenschappelijk

Grote koevogel,Giant Cowbird,Molothrus oryzivorus
Stam: Chordata
Klasse: Aves
Orde: Passeriformes
Familie: Icteridae
Geslacht: Molothrus
Soort: Molothrus oryzivorus

Ondersoorten

M.o. impacifus: van oostelijk Mexico tot westelijk Panama.
M.o. oryzivorus: van centraal Panama tot Peru, Bolivia en noordelijk Argentinië.

Onderwerpen #Büyük İnekkuşu #Chopi guasu #Didysis trupialas #Džinovska kravarica #Giant Cowbird #Grote Koevogel #Guyraũ guasu #Icteridae #Iraúna grande #Iraúna-grande #Jättekostare #kaulusturpiaali #Kæmpekostær #Molothrus #Óriás gulyajáró #Passeriformes #Riesenkuhstärling #Starzyk wielki #Stortrupial #Suriname 2022 #Tordo gigante #Vaccaro gigante #Vacher géant #Vaquer gegant #Veliki čvorkaš #vlhovec velký #Большой трупиал #вашер великий #オオコウウチョウ